Συνάντηση και συζήτηση για θέματα της Βαρέας

Συνάντηση πραγματοποίησαν, εχθές Τετάρτη 1η Ιουλίου, στη Βαρέα οι τοπικοί καταστηματάρχες, κάτοικοι της περιοχής και μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρέας «Ο Άγιος Νικόλαος» έπειτα από κάλεσμα των τελευταίων.

Συζητήθηκαν θέματα και ζητήματα της Βαρέας που χρήζουν άμεσης επίλυσης όπως είναι η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου προκειμένου να γίνει πλήρης αξιοποίηση της περιοχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέθηκαν ακόμα θέματα φωτισμού, συχνότερης και συστηματικής καθαριότητας και εξωραϊσμού των πεζοδρομίων.

Εκτενής αναφορά έγινε για τον ποδηλατόδρομο ο οποίος, όπως ανέφεραν, όντας μη σωστά ολοκληρωμένος και σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών πάρκινγκ και τις κλήσεις της τροχαίας στα οχήματα που είναι σταθμευμένα επάνω σε αυτόν, δημιουργεί μια αποτρεπτική για πολλούς επισκέπτες εικόνα. Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη κατοίκων, καταστηματαρχών και μελών του συλλόγου θα σταλεί αίτημα προς τη Δημαρχεία να γίνει αναστολή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου της απαγόρευσης στάθμευσης επάνω στον ποδηλατόδρομο.

Συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη εντατικότερης αστυνόμευσης που θα παρεμποδίζει ομάδες Ρομά να κατασκηνώνουν παρανόμως στην περιοχή, φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Τέλος, αναφορά έγινε και στο καλώδιο υπερυψηλής τάσης και στη διαφωνία να διέλθει από την περιοχή.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button