Σύλλογος Βαρέας Ο Άγιος Νικόλαος: «Λουόμενοι σε ρόλο ναυαγοσώστη»

«Ηλικιωμένος άντρας έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε αλλά το συμβάν έγινε άμεσα αντιληπτό από λουόμενους όπου και τον έβγαλαν από τη θάλασσα. Τον ηλικιωμένο τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ έχοντας τις αισθήσεις του για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο», ανέφερε ως είδηση με ανάρτησή του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων «O Άγιος Νικόλαος», προχθές 17 Ιουλίου.

Κατόπιν τούτου εξέδωσε και ανακοίνωση με τίτλο «Λουόμενοι σε ρόλο ναυαγοσώστη» αναφέροντας εκτενέστερα:

Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε επισημάνει το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας και συγκεκριμένα της μη ύπαρξης ναυαγοσωστών. Σαν σύλλογος μακάρι να μπορούσαμε να επέμβουμε και να κάνουμε κάτι, αλλά είναι πέραν των δυνατοτήτων μας το συγκεκριμένο πρόβλημα και αρκούμαστε μόνο στο να πιέζουμε καταστάσεις ώστε να επιλυθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Για τη φετινή θερινή σεζόν ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 7 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής σε οργανωμένες ή μη παραλίες όπου από αυτά αντιστοιχούν στο δήμο μας τα 63.478 ευρώ. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας το οικονομικό θέμα δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση ούτε και για την φετινή χρόνια που δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες στην περιοχή μας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει επιτέλους ένας νέος σωστός σχεδιασμός από τον Δήμο μας, ώστε να καλυφθούν όσες θέσεις ναυαγοσωστών χρειάζεται η παραλία μας πρώτου θρηνήσουμε θύματα.
Ο υδράργυρος ανεβαίνει και ο σύλλογός μας εδώ και χρόνια έχει κάνει έναν τεράστιο αγώνα ώστε η περιοχή μας να προβληθεί παντού και πλέον την επισκέπτονται χιλιάδες κόσμος. Ας τους σεβαστούμε και ας τους δείξουμε ότι μπορούν να βασιστούν στους ναυαγοσώστες όταν βρίσκονται σε κίνδυνο και όχι στους λουόμενους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button