Συνάντηση Γρ. Σταμούλη με Γ. Αμυρά για μονοπάτια πεζοπορίας

Ο Δήμος Μεγαρέων, όπως αναφέρει δελτίο τύπου, έχει πολλές περιοχές που προσφέρονται για πεζοπορία, ιδίως δασικές και παραθαλάσσιες. Υπάρχουν άλλωστε πολλά μονοπάτια, αλλά και αγροτικοί δρόμοι, που επισκέπτονται τακτικά οι λάτρεις της πεζοπορίας. Αυτό που λείπει, για να αναδειχθεί ο Δήμος μας σε κορυφαίο προορισμό φυσιολατρών και αθλητών της πεζοπορίας και της ποδηλασίας βουνού, είναι η οργανωμένη χωροθέτηση των υπαρχόντων και η διάνοιξη νέων μονοπατιών που θα συνδέσουν μεταξύ τους τα πολλά, μικρά και διάσπαρτα, που σήμερα αποτελούν τον κανόνα.

Ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν μεγάλες ενιαίες διαδρομές, που θα αναδεικνύουν τα φυσικά, ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα του Δήμου, με μελλοντικό στόχο την ένταξή τους στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μονοπατιών. Εξυπακούεται ότι αυτό απαιτεί πλήρη σήμανση, χωροθέτηση και δημιουργία σημείων θέας, στάσης και αναψυχής, καθώς και την τήρηση μιας σειράς προδιαγραφών, που θα οδηγήσουν στη σχετική πιστοποίησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιο Αμυρά, παρουσιάζοντας την περιοχή και τις δυνατότητές της και προτείνοντας ενέργειες που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα.

Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε:
«Υπήρξε συνεργασία με τον υφυπουργό ΥΠΕΝ κ. Αμυρά Γεώργιο για το θέμα δημιουργίας μονοπατιών πεζοπορίας στην περιοχή μας, που θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button