«Αστική Αναζωογόνηση» για τον Δ. Μεγαρέων στα νέα έργα 257 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν για Δήμους όλης της χώρας

Συνεχίζεται όπως έχει ανακοινωθεί ήδη η ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα – κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης – εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενενήντα οκτώ (98) νέα έργα, συνολικού ύψους 257 εκατ. ευρώ.

Οι πράξεις αφορούν, μεταξύ πολλών άλλων:

Το Έργο «Αστικής Αναζωογόνησης», ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Μεγαρέων που εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα δέκα που εγκρίθηκαν σε αυτή τη φάση στην κατηγορία τους.

Στην πρώτη θέση το έργο βιοκλιματικών παρεμβάσεων του Δήμου Χαϊδαρίου ύψους 8,9 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια ξεχωρίζουν αυτά του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας ύψους 7,9 εκατ. ευρώ και του Δήμου Μυτιλήνης ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι με την παρούσα απόφαση, πλέον όλοι οι δικαιούχοι Δήμοι της χώρας έχουν ένα τουλάχιστον έργο υψηλής προτεραιότητας ενταγμένο στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, όταν στο ξεκίνημα του Προγράμματος εκατόν εννέα (109) Δήμοι σε όλη τη χώρα δεν είχαν κάποιο έργο ενταγμένο. Απομένει μόνο ο Δήμος Γαύδου, οι προτάσεις του οποίου θα αξιολογηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανταποκρινόμενοι – με σχέδιο και ταχύτητα – στις ανάγκες που έχουν θέσει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας για τις τοπικές κοινωνίες. Με τις σημερινές αποφάσεις, οι συνολικές εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα – από τον περασμένο Μάρτιο και μετά – ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ μαζί με τα έργα που μεταφέρθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης» από το προηγούμενο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι» ξεπερνούν τα 3,0 δισ. ευρώ.

Χάρη στην διεύρυνση του χρηματοδοτικού φακέλου που πραγματοποιήσαμε, την άοκνη προσπάθεια των στελεχών της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και τη σταθερή βούληση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης, παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για έργα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, βελτιώνουν στην πράξη την ποιότητα ζωής των πολιτών, μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Έχοντας ως προτεραιότητα τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση των πόρων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες σε όλη την Επικράτεια και αξιοποιώντας τις συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, συνεχίζουμε τις αξιολογήσεις των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο «Αντώνης Τρίτσης».
Στόχος μας, το αμέσως επόμενο διάστημα, ο χρηματοδοτικός φάκελος του Προγράμματος να ανέλθει στα 4,1 δισ. ευρώ –1 δισ. ευρώ δηλαδή επιπλέον– όπως ακριβώς είχα δεσμευτεί, προσωπικά, στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, τον περασμένο Οκτώβριο».

πηγή

Παρόμοια άρθρα

Back to top button