Σωτ. Πιλίλης: «Λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ και σχεδιάζουμε το μέλλον μας»

Ακολουθεί ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Μεγαρέων και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ», ιατρού, Σωτήρη Πιλίλη.

Αλήθεια, ποιός είναι ο Δήμος μας;
Δήμος είσαστε εσείς, είμαστε εμείς, είμαστε όλοι μας. Όλοι εσείς και εμείς που αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για τις πόλεις μας. Τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο, την Κινέτα και τους οικισμούς μας. Όλοι, εσείς και εμείς, που αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε πράγματα για την περιοχή μας. Όλοι λοιπόν πρεπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο αύριο των πόλεών μας, με ρεαλιστικό σχεδιασμό, με έργα και δράσεις ουσίας, που θα φέρουν την οικονομική, την επιχειρηματική, την τουριστική και την κοινωνική ανάπτυξη στο Δήμο.

Λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ και σχεδιάζουμε το μέλλον μας.
Το πρόγραμμά του Συνδυασμού μας είναι προσανατολισμένο σε αυτά που όλοι μας επιθυμούμε, αλλά πάνω απ΄όλα, είναι ένα πρόγραμμα εφικτό και υλοποιήσιμο.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας είναι:

-Ασφάλεια, καθαριότητα και ποιότητα ζωής

-Χωροταξικός και Πολεοδομικός σχεδιασμός

-Οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση

-Παιδεία, Νεολαία, Πολιτισμός, Αθλητισμός

-Κοινωνική μέριμνα, Υγεία

Οι στόχοι του προγράμματός μας είναι να μετατρέψουμε τις πόλεις μας και την περιοχή μας σε πόλεις ασφαλείς, καθαρές, σύγχρονες, φιλικές προς τον πολίτη, έξυπνες πόλεις, πόλεις με έλαχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, πόλεις που να μπορείς να ζεις με ασφάλεια, άνεση και ποιότητα και περιοχή που να μπορείς να επενδύεις.

Πόλεις που θα υπάρχει κοινωνική μέριμνα και ο πολίτης δεν θα αισθάνεται αβοήθητος. Πόλεις με δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, ώστε οι νέοι μας να μην αναγκάζονται να κινούνται καθημερινά για εργασία στην Αθήνα και στο Θριάσιο Πεδίο. Πόλεις που να είναι πρωτοπόροι στις μελλοντικές εξελίξεις και όχι ουραγοί που είναι σήμερα.

Για τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο, την Κινέτα, το Αλεποχώρι, τη Βλυχάδα και τους άλλους οικισμούς, έχουμε εκπονήσει εξειδικευμένα επί μέρους προγράμματα δράσης. Βέβαια για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων θα υπάρχει διαρκής διαβούλευση με τους πολίτες, τους χρήστες των υποδομών, τους συλλόγους και τους φορείς των αντιστοίχων περιοχών.

Πολλά πράγματα στις πόλεις και τους οικισμούς μας, θέλουμε να τα δούμε από άλλη οπτική γωνία, με άλλο μάτι.

Το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) θέλουμε να γίνει το πραγματικό όπλο οικονομικής, επιχειρηματικής, τουριστικής και κοινωνικής ανάπτυξης με ανθρώπινες πόλεις που να ζεις, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με πραγματικό επιχειρείν.

Τη Νέα Πέραμο και το πανέμορφο παραλιακό της μέτωπο που σήμερα έχουν ξεχαστεί, θέλουμε να τα δούμε ως ένα πεδίο ανάπλασης και επιχειρηματικών δράσεων.

Θέλουμε να δώσουμε ώθηση ανάπτυξης στο Αλεποχώρι με την άμεση εκπόνηση Πολεοδομικού σχεδίου.

Να δώσουμε επιτέλους στην πανέμορφη Κινέτα τις υποδομές που της λείπουν, διεκδικώντας από την ΕΥΔΑΠ την ολοκλήρωση της ύδρευσης που έχει τελματώσει, και σε πρώτη φάση την εκπόνηση μελετών αφενός νέου συγχρόνου υδρευτικού δικτύου και αφετέρου αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού.

Η μεγάλη ιστορία αλλά και η παράδοση των Μεγάρων, θέλουμε να γίνουν οδηγοί για μία πραγματική τουριστική ανάπτυξη, με ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου, των λόφων Αλκάθους και Καρία, αλλά και των ιστορικών διαδρομών στην πόλη. Στόχος μας είναι ο Δήμος από κοινού με την Αρχαιολογική Υπηρεσία να προχωρήσουν στην αναστήλωση και την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και γενικότερα του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας.

Θέλουμε να μεταμορφώσουμε τα παλιά λατομεία και ασβεστοκάμινους, που σήμερα έχουν καταντήσει σκουπιδότοποι και χωματερές, σε χώρους πολιτισμού και αναψυχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σύμπλεγμα λατομείων – ασβεστοκαμίνων Καστάνη και Ρούσση στην έξοδο των Μεγάρων στου Σάκου Λάκκα, που εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε ανοικτό θέατρο.

Θέλουμε να δώσουμε ώθηση ανάπτυξης στην παραλία Βαρέας με την άμεση εκπόνηση Πολεοδομικού σχεδίου και φυσικά ανάπλαση του παραλιακού της μετώπου.

Θέλουμε να δώσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στος πολίτες μας, εφαρμόζοντας πλήρως τις υπάρχουσες πολεοδομικές μελέτες, ώστε οι γειτονιές να αποκτήσουν πλέον τους κοινόχρηστους χώρους, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές, τα πάρκα τα γήπεδα αθλοπαιδειών και του κοινωφελείς χώρους που τους ανήκουν και που προβλέπουν οι μελέτες (επέκταση σχεδίου πόλεως Μεγάρων, σχέδιο πόλης Νέας Περάμου, σχέδιο πόλης Κινέτας).

Αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας να δώσουμε ώθηση ανάπτυξης στο ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ Παπά Περιβόλι, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών σχεδίου πόλης, την ταυτόχρονη δημιουργία υποδομών (σωστή ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, δίκτυο φυσικού αερίου, απευθείας σύνδεση με την Εθνική Οδό (Ολυμπία Οδό) και τη μετατροπή του σε Επιχειρηματικό πάρκο.

Θα σχεδιαστούν από την αρχή οι τρόποι συλλογης και αποκομιδής των απορριμμάτων και γενικά η καθαριότητα των περιοχών μας, ώστε με σύγχρονους τροπους και με γνώμονα το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να έχουμε και να διατηρούμε καθαρές τις περιοχές μας. Πρέπει με τον τρόπο μας, να πείσουμε τους δημότες ότι η ανακύκλωση και η περιβαλλοντική συνείδηση, μας δίνουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η υγεία και η κοινωνική μέριμνα αποτελούν προτεραιότητές μας, και τουλάχιστον από την πλευρά του Δήμου, θα σχεδιαστούν έτσι ώστε και η Νέα Πέραμος και η Κινέτα και το Αλεποχώρι να διαθέτουν υποδομές υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Οι κάτοικοι των πόλεων και των οικισμών μας δικαιούνται να νιώθουν ασφάλεια στα σπίτια τους, γι΄ αυτό και η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πρωταρχικό μας θέμα. Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία να έχουμε ασφαλείς πόλεις, πιέζοντας την Πολιτεία για την ενίσχυση των τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας με προσωπικό και μέσα.

Η συνεργασία μας με όλους τους φορείς της περιοχής μας (επαγγελματικούς, αθλητικούς, λαογραφικούς, πολιτισμού, εθελοντισμού, προστασίας περιβάλλοντος, προστασίας ζώων κ.λ.π.) είναι άμεσης προτεραιότητας και μία από τις αρχές λειτουργίας του συνδυασμού μας. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε το έργο τους με ενέργειες που θα προκύπτουν από το διάλογο μαζί τους.

Θα με ρωτήσετε εύλογα πού θα βρείτε τα λεφτά για όλα αυτά;
Όλα αυτά τα έργα και οι μελέτες, μπορούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από σχετικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επί μία οκταετία δεν έχουν αναζητηθεί, αλλά και από Εθνικούς πόρους του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων.

Στη διακήρυξη του Συνδυασμού μας ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, δέσμευθήκαμε απέναντί σας για δημοκρατία στη λειτουργία του Δήμου, για αξιοκρατία στις επιλογές μας, για πλήρη διαφάνεια στις αποφάσεις και επιλογές μας, για εφαρμογή της αρχής της συλλογικότητας με συνεργασία και κοινή δράση με όλους τους φορείς και τους συλλόγους των πόλεών μας. Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά θα είναι η σημαία μας.

Υποσχόμαστε να υπηρετούμε και να προασπίζουμε πάντοτε και μόνον τα αληθινά συμφέροντα των πόλεών μας, που βρίσκονται έξω από οποιαδήποτε προσωπικές ή ακόμη και κομματικές επιδιώξεις και να αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας και τον ενθουσιασμό μας, για την ανάπτυξη της πόλεων και της ευρύτερης περιοχής. Η περιοχή μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίζει να είναι έρμαιο των κρατικών ορέξεων και σχεδιασμών.

Ο Συνδυασμός μας ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ σας καλεί όλους μαζί του. Καλεί ιδιαίτερα τους νέους να αποτελέσουν την πρωτοπορία και τη δύναμη, σ’ αυτήν την εξόρμηση της αλλαγής και της ελπίδας. Οι νέοι πρέπει να αποτελέσουν τους οδηγούς αυτής της προσπάθειας με νέες ιδέες και πράξεις.

Σωτήρης Πιλίλης
Ιατρός
Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων-Νέας Περάμου-Κινέτας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button