Συμμετοχή του Δ. Δάλλα στην ενημέρωση από τον ΕΑΓΜΕ για θέματα του υδροφόρου ορίζοντα του Δήμου Μεγαρέων

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μεγάρων συνάντηση ανάμεσα σε μέλη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρώην Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών – ΙΓΜΕ) και μελών της δημοτικής διοίκησης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων. Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και αποτελεί συνέχεια της ημερίδας που διοργανώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2020, έπειτα από πρωτοβουλία και ενέργειες του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Δημητρίου Δάλλα και της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων, σχετικά με τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, το πρόβλημα της υφαλμύρωσης των υπόγειων νερών της πεδιάδας των Μεγάρων όπως και τη δυνατότητα βελτίωσης με μεθόδους τεχνητού εμπλουτισμού και κατασκευής ταμιευτήρων.

Την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Τσώκος, ο πρόεδρος και συμπολίτης μας κ. Κωνσταντίνος Σάλτας και ο διευθυντής Υδατικών Πόρων και Γεωθερμίας κ. Παναγιώτης Σαμπατακάκης.

Από την ενημέρωση προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν ότι από την ημερίδα της 28ης Φεβρουαρίου 2020 έως σήμερα, και παρά την υγειονομική κρίση που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, οι άνθρωποι της ΕΑΓΜΕ εργάστηκαν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας. Οι κ.κ. Τσώκος και Σάλτας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι έτοιμες οι γεωλογικές μελέτες που αφορούν τον υδροφόρο ορίζοντα των Μεγάρων. Επίσης ανέφεραν ότι σύντομα ξεκινούν μελέτες για αποδοτικά έργα χαμηλού κόστους που αφορούν δυο λεκάνες απορρόφησης ορεινών περιοχών του δήμου Μεγαρέων, που θα έχουν ως σκοπό την αξιοποίηση των σημαντικότερων απορροών από τους ορεινούς όγκους.

Ευκαιρίας δοθείσης, οι εκπρόσωποι του ΕΑΓΜΕ ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι ήδη πραγματοποιούνται μελέτες για την ιαματική ιδιότητα των υδάτων του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος και μέλη της διοίκησης του δήμου Μεγαρέων, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων και ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» κ. Δημήτριος Δάλλας.

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button