Οικιστικές πυκνώσεις και δημοσίευση δασικών χαρτών

Εκδήλωση από την παράταξη «Μαζί με Όραμα» για ένα θέμα που αφορά άμεσα πολίτες του δήμου Μεγαρέων

Οικιστικές πυκνώσεις και δημοσίευση δασικών χαρτών ήταν το θέμα της τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα το Σάββατο 13 Μαρτίου και διοργανώθηκε από τον δημοτικό συνδυασμό «Μαζί με Όραμα» με επικεφαλής τον Κλεάνθη Βαρελά και υπεύθυνο της εκδήλωσης – εισηγητή του θέματος τον δημοτικό σύμβουλο και δασολόγο Σπύρο Νικολάου.

Το θέμα στην ουσία του αλλά και κατά την ανάπτυξή του απεδείχθη ότι αφορά άμεσα κατοίκους και οικιστές του δήμου οι οποίοι είτε ασχολούνται και εξασκούν αγροτικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, είτε έχουν κατασκευάσει τις οικίες τους εντός «δασικών ζωνών».

Ενδεικτικά περιοχές όπως: Λουτρόπυργος, Νεράκι, Βλυχάδα Νέας Περάμου και Αλεποχώρι, Κινέτα, Ήρεμο Κύμα και Αλμύρες Μεγάρων, ανήκουν στην πρώτη γραμμή του θέματος το οποίο και εθίγη.

Ο δασολόγος Σπύρος Νικολάου αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις που θα πρέπει να αναλάβουν οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων ούτως ώστε η χρήση γης που κατέχουν να χαρακτηριστεί αναλόγως, λίγο πριν τη δημοσίευση – ανάρτηση των χαρτών με τις οικιστικές πυκνώσεις σε όλη τη χώρα, πράξη που αποτελεί πρωτοβουλία του κράτους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

πηγή: megara.org

Παρόμοια άρθρα

Back to top button