Ι. Μαρινάκης: Το μέγεθος της απειρίας και της θεσμικής εκτροπής του Γρ. Σταμούλη

Η διοίκηση του δήμου θεωρεί υποχρέωση της να ενημερώνει πάντα τους πολίτες με σκοπό την έγκαιρη και κυρίως έγκυρη ενημέρωση τους.

               

Με αφορμή το συλλαλητήριο της Δευτέρας 21/7/2014 οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι ο κ. Σταμούλης δεν είχε καμία επικοινωνία με το Δήμαρχο για την πρόθεση του να προβεί σε αυτή την ενέργεια. Ο κ. Σταμούλης δεν ζήτησε ποτέ από το Δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Βεβαίως όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η πρόθεση του κ. Σταμούλη ήταν προκαθορισμένη και προμελετημένη, αφού είχε προαποφασίσει τη δημόσια καταγγελία κατά του προσώπου του Δημάρχου για το θέμα των Ρομά, για άλλη μια φορά.

 

Ο κ. Σταμούλης απέδειξε πέρα από την ήδη γνωστή σε όλους εμπάθεια προς το πρόσωπο του Δημάρχου, τη μεγάλη απειρία που έχει σε θέματα πολύ ευαίσθητα και πολύ σοβαρά, όπως αυτό με τους Ρομά. Η απειρία του τον πρόδωσε, αφού για να εκπληρώσει το σκοπό του, που δεν ήταν άλλος από την δημόσια καταγγελία κατά του Δημάρχου, προχώρησε σε μια εντελώς ανοργάνωτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια σε μια ελλιπέστατη και ασθενέστατη παράσταση στην Αποκεντρωμένη διοίκηση. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η ενίσχυση της υλοποίησης των σχεδίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δεν είναι άλλα από την ολοκλήρωση της κατεδάφισης των παραπηγμάτων στο Χαλάνδρι και της απόδοσης του «φιλέτου» σε ιδιώτη προς αξιοποίηση.

 

Όμως ο κ. Σταμούλης λειτούργησε κατ΄αυτό τον τρόπο προκαλώντας επίσης συνθήκες θεσμικής εκτροπής. Είχε την υποχρέωση να επικοινωνήσει τουλάχιστον με το Δήμαρχο και να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του. Δεν το έπραξε όμως, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο θεσμικής ασέβειας και αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την εμπάθεια και τον εγωκεντρισμό του. Δημιουργεί με αυτό τον τρόπο πολύ κακό προηγούμενο και κυρίως αποδεικνύει το μοναρχικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει στο δήμο. Την ίδια ώρα κάνει επαφές με τους «μνημονιακούς Υπουργούς», όταν για ολόκληρη την προεκλογική περίοδο κατηγορούσε το Δήμαρχο ότι είναι «μνημονιακός» και ότι στηρίζεται από τους κυβερνώντες κομματικούς φίλους του.

 

Η περίοδος της αοριστολογίας και της ανευθυνότητας δυστυχώς για τον κ. Σταμούλη τελείωσε. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα κληθεί να διοικήσει και από τότε θα είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί για τις πράξεις του. Περίοδος χάριτος δεν υπάρχει, ούτε άλλοθι και επίρριψη ευθυνών για ότι στραβό προκύπτει στην προηγούμενη διοίκηση.  Και αυτό το λέμε γιατί στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διακρίναμε όλοι ότι επιχειρεί ήδη να καλυφθεί και να δημιουργήσει άλλοθι για τα οικονομικά του δήμου. Διακρίναμε όλοι ότι στο 4ο θέμα που αφορούσε στην έκθεση β΄τριμήνου έτους 2014 των αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού του δήμου, ο κ. Σταμούλης μόλις είδε ότι υπάρχει μια απόκλιση του ισοσκελισμού του, φρόντισε αμέσως να αποποιηθεί των ευθυνών που του αναλογούν πλέον από 1ης Σεπτεμβρίου και να φορτώσει τις όποιες ευθύνες για μια ενδεχόμενη ένταξη του δήμου σε καθεστώς οικονομικής εξυγίανσης, εκ των προτέρων στην απερχόμενη διοίκηση.

 

Κανένας δεν είπε στον κ. Σταμούλη ότι ο δρόμος της δημαρχίας είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Επανειλημμένα είχαμε δηλώσει ότι ο δήμος είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας στην υλοποίηση της οποίας επιχείρησε να συμβάλλει και ο ίδιος ο οποίος προέτρεπε ακόμα και δια του τύπου τους πολίτες να «διασφαλίσουν με έγγραφα και παραστατικά τα χρήματα που τους οφείλει ο δήμος», δηλαδή να προβούν σε κατασχέσεις κατά του δήμου και κάθε φορά με τεράστιες προσπάθειες του Δημάρχου και των συνεργατών του μπορούσαμε και το αποφεύγαμε. Σήμερα ο δήμος παραδίδεται οικονομικά αυτάρκης και όπως η διοίκηση μας τον κράτησε ζωντανό και τον παραδίδει σε καθεστώς οικονομικής ακεραιότητας και όχι σε καθεστώς οικονομικής εξυγίανσης, έτσι έχει υποχρέωση να κάνει και ο κ. Σταμούλης.

 

Η δημοκρατία απαιτεί σεβασμό στους θεσμούς και ο κ. Σταμούλης παρότι υπηρέτησε τους θεσμούς επί σειρά ετών,  σήμερα με τη συμπεριφορά του τους απαξιώνει.

 

Ελπίζουμε να μη συνεχίσει έτσι γιατί διαφορετικά πολύ σύντομα θα βρει απέναντι του ολόκληρη την κοινωνία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button