Σύλλογοι Μεγάρων: Κάλεσμα διαμαρτυρίας κατά της μεταφοράς LNG από το Πέραμα Μεγάρων

Ακολουθεί ανακοίνωση των Συλλόγων που αντιτίθενται σε κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς LNG με βυτιοφόρα από τη νήσο Ρεβυθούσα μέσω πορθμείου Περάματος Μεγάρων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΚΚΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Εμείς οι Σύλλογοι των περιοχών που πλήττονται άμεσα από την διέλευση των Βυτιοφόρων LNG από τις περιοχές μας, καλούμε όλους τους πολίτες των Μέγαρων, της Νέας Περάμου και των γύρω οικισμών σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τους πραγματικούς κίνδυνους που εγκυμονεί η διέλευση αυτών των Βυτιοφόρων «ΒΟΜΒΕΣ» από την Μεγαρική Γη.

Η συγκέντρωση Διαμαρτυρίας – Ενημέρωση των κατοίκων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023 στην Κεντρική Πλατεία Μεγάρων, Βασιλέως Κωνσταντίνου, στις 17:30 το απόγευμα (Έναντι της Εθνικής Τράπεζας)

Το πρόσφατο ατύχημα με το βυτιοφόρο LNG των 7.500 lit φορτιού, στην Ολυμπία Οδό, το κλείσιμο της Ολυμπίας Οδού και της ΠΕΟΑΚ για ώρες και την εκκένωση ακόμα και παραπλήσιων περιοχών της Κινετας σε απόσταση 1500 μέτρα από το Συμβάν, μας δίνει ένα μικρό μόνο δείγμα για το τι μπορεί να συμβεί με ένα παρόμοιο ατύχημα με ένα βυτιοφόρο LNG των 20.000+ lit φορτιού.

Η ζώνη εκκένωσης, σε ακτίνα, για τέτοιο συμβάν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ορίζεται στα 2.800 μέτρα τουλάχιστον. Πρόκειται για την ζώνη που μπορεί να πληγεί άμεσα από ενδεχόμενη έκρηξη. Επειδή στην πορεία της διαδρομής αυτών των βυτιοφόρων «βόμβες» από την προβλήτα του Περάματος Μεγάρων έως την ΝΕΟΑΚ βρίσκονται, εκτός από τον ευαίσθητο υγροβιότοπο του Βουρκαρίου

– Οι δεξαμενές των ΕΛΠΕ στο Πέραμα (Εντασσόμενες στην Οδηγία SEVESO)
– Το Στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων με τα Πυρομαχικά του
– Το χημικό εργοστάσιο MEGARA RESINS SA

η έκρηξη ενός τέτοιου Βυτιοφόρου «βομβά» αν πλήξει μια από αυτές τις εγκαταστάσεις τότε το συμβάν θα επεκταθεί εκθετικά, χωρίς κάνεις να μπορεί να εκτιμήσει το Μέγεθος της καταστροφής που θα προκύψει και θα αφορά πλέον και τις πόλεις της Νέας Περάμου και των Μεγάρων αλλά και της Μεγαρικής Γης.

Αν συνυπολογιστεί ότι σε πλήρη λειτουργία, θα περνούν, από αυτόν τον εντελώς ακατάλληλο δρόμο, μη πιστοποιημένο και αδειοδοτημένο για τέτοια χρήση, όπως και η επιβατική προβλήτα του Περάματος, δυο φορτηγά ανά μισάωρο, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, όλο των χρόνο εις το διηνεκές, καταλαβαίνετε ότι το συμβάν που τώρα μας φαίνεται μακρινό και φανταστικό, θα γίνει σιγουρά πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ λοιπόν να τεθούν σε τέτοιο κίνδυνο οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών μας, οι περιουσίες μας που με κόπους ζωής αποκτήσαμε, για να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα μεταφοράς η ΔΕΣΦΑ και να αυξήσει τα κέρδη της.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ.
ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button