Στην προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έλαβε μέρος η Βασιλική Δρίτσα

Η συμπολίτισσά μας Βασιλική Δρίτσα του Παναγιώτη, επιλέχθηκε ως ατομική συμμετέχουσα και έλαβε μέρος στην προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε  στο Στρασβούργο από 2 έως 10 Απριλίου 2016.

 

Για να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη αυτή δράση η νεαρή Φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών υπεβλήθη σε γραπτή δοκιμασία τριών Εκθέσεων στην Αγγλική γλώσσα στα εξής θέματα:

1.- Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιώσιμη ανάπτυξη κι ορθολογική χρήση των βιοκαυσίμων.

2.- Μεταναστευτική – προσφυγική κρίση και η αντιμετώπισή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και

3.- Γενικές προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως άμεσα δημοκρατικού θεσμού κι εν γένει της Ε.Ε.

 

Η Βασιλική Δρίτσα έγινε δεκτή ανάμεσα σε ένα πλήθος υποψηφίων που είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση μαζί με άλλους 5 Έλληνες από Σχολές κυρίως των θετικών επιστημών.

 

Ασφαλώς πρόκειται για μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση η οποία αξίζει κάθε έπαινο.

 

Ο Δήμαρχος  Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης  δήλωσε:

« Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ την νεαρή συμπολίτισσα Βασιλική Δρίτσα, γι’ αυτή την πολύ σημαντική διάκριση, η οποία μας κάνει περήφανους και πραγματικά τιμά το Δήμο μας, τη νεολαία μας και τους νέους Έλληνες Επιστήμονες.

 

Στην δύσκολη εποχή που ζούμε, στη δίνη της Οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνουμε όλοι, η περίπτωση της Βασιλικής Δρίτσα, είναι φάρος ελπίδας κι αισιοδοξίας και ασφαλώς είναι παράδειγμα για όλους και εκφράζω την προσωπική μου ιδιαίτερη χαρά κι ικανοποίηση διότι τα Μέγαρα για ακόμη μία φορά έλαμψαν χάρις στην  ξεχωριστή διάκριση της συμπολίτισσας Βασιλικής Δρίτσα, του Παναγιώτη.

 

Συγχαίρω την ίδια και της εύχομαι στη ζωή της και στην επιστημονική της καριέρα να έχει πάντα πολλές και μεγάλες επιτυχίες

 

Επίσης εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους γονείς της, στον φίλο Παναγιώτη Δρίτσα και στην Δώρα Πέππα, ευχόμενος εκ βάθους καρδίας να την χαίρονται και να την καμαρώνουν όπως επιθυμούν.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button