Ο Γ. Κώτσηρας στην Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας, συμμετείχε στις 22 και 23 Οκτωβρίου στις εργασίες της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μοναδική και ιστορική ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να συζητήσουν τις προκλήσεις της Ευρώπης και τις προτεραιότητές της.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ακούσουν τους Ευρωπαίους πολίτες και, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, θα δώσουν συνέχεια στις συστάσεις που διατυπώνονται.

Η ψηφιακή πλατφόρμα futureu.europa.eu είναι ο κεντρικός κόμβος της Διάσκεψης, μέσω της οποίας συμμετέχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες.
Έως την άνοιξη του 2022 η Διάσκεψη αναμένεται να καταλήξει σε συμπεράσματα και να παράσχει καθοδήγηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Κώτσηρας, σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε:

«Είχα την τιμή να συμμετάσχω στην Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.
Μιας αναμφίβολα ιστορικής διαδικασίας για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικογένειας που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία η χώρα μας συμμετέχει ενεργά!

Στη μεγάλη τους πλειοψηφία, οι ιδέες που έχουν κατατεθεί, κινούνται προς την κατεύθυνση της «περισσότερης Ευρώπης».
Σήμερα χρειαζόμαστε μια Ευρώπη με μηχανισμούς και εργαλεία για την αντιμετώπιση των μειζόνων προκλήσεων της εποχής μας.

– Μια Ευρώπη με σημαντικό γεωστρατηγικό αποτύπωμα.

– Μια Ευρώπη που θα συνεχίσει να αποτελεί φάρο και σημείο αναφοράς, με τις αξίες και την ιστορία της, που συνιστούν άλλωστε και βασικό στοιχείο της ταυτότητάς της.

– Μια Ευρώπη με απόλυτη και απαρέγκλιτη προσήλωση στην προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έμφαση στα δικαιώματα των ευάλωτων πολιτών.

– Μια Ευρώπη πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Οφείλουμε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στη δέσμευση να ακούσουμε τους Ευρωπαίους, και ειδικότερα τη νέα γενιά, να τους ενθαρρύνουμε να καταθέσουν τις δικές τους ανησυχίες μέσω αυτής της πρωτόγνωρης οριζόντιας διαβούλευσης και να δώσουμε συνέχεια στις προτάσεις που διατυπώνονται, αξιοποιώντας αυτή τη μοναδική και επίκαιρη ευκαιρία.
Καλώ τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη διαδικασία συμμετοχικής δημοκρατίας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button