Στ. Πουλής: «Η λύση που δίνει η Κυβέρνηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι βιώσιμη και αξιόπιστη»

Ο Α’ Επιλαχών βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και με δελτίο τύπου αναφέρει: Με μπροστάρη τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη έχουμε κάνει κυριολεκτικά έναν αγώνα δρόμου για να καταφέρουμε να εξυγιάνουμε και να δώσουμε ξανά ζωή στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Μόλις πριν λίγες ημέρες είχα επισκεφτεί προσωπικά, για άλλη μια φορά, τα Ναυπηγεία και κατά την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και στη συζήτηση που είχα με τους εργαζομένους για την παραγωγικότητα της λειτουργίας τους, είδα ξανά την ελπίδα στα μάτια τους. Αυτή τη φορά δεν ακούνε λόγια, η αγωνία τους βρίσκει απάντηση.

Σήμερα κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα, καθώς ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου που δίνει τη λύση, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόσο για την πρόσκληση να παρακολουθήσω τις εργασίες, όσο και για την τιμητική αναφορά στο πρόσωπό μου αναγνωρίζοντας τη συμβολή μου στην προσπάθεια εξυγίανσης.

Μιλάμε για 600 εργαζομένους που με τη λύση που δίνουμε όχι μόνο διασφαλίζουμε τις δουλειές τους αλλά προβλέπεται και η πρόσληψη 1.400 επιπλέον εργαζομένων, σε βάθος τριετίας, δημιουργώντας εισόδημα σε αντίστοιχο αριθμό νοικοκυριών και δίνοντας νέα δυναμική σε εκατοντάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Τώρα όλες οι πτέρυγες της Βουλής πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους αλλά και συνολικά απέναντι στην αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Αττικής. Δεν χωρούν μισόλογα, ούτε μικροπολιτική. ‘Όπως ζήτησε και ο Άδωνης Γεωργιάδης πρέπει όλοι να πουν ξεκάθαρα αν θέλουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να ζήσουν ή να βάλουν λουκέτο. Ενδιάμεσα δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η λύση που δίνουμε είναι η μόνη, είναι βιώσιμη, είναι αξιόπιστη και θα λειτουργήσει σαν καταλύτης ανάπτυξης για όλη την περιοχή. Ως εναλλακτική υπάρχει μόνο το κλείσιμο, με τους εργαζόμενους να χάνουν και τα λεφτά τους και τη δουλειά τους.

Η κυβέρνηση δίνει λύσεις σε προβλήματα και εγγυάται ζωή, ανάπτυξη, απασχόληση, ευκαιρίες. Εγγυάται την αξιοπρέπεια. Και όλοι θα μετρηθούν για το αν είναι με τη λύση ή με το πρόβλημα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button