Δεν ανεδείχθει Συμπαραστάτης του Δημότη – Απέσυρε υποψηφιότητα ο Αντ. Υψηλάντης

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική ψηφοφορία για επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κανένας από τους υποψήφιους δε συγκέντρωσε πλειοψηφία τριών πέμπτων (3/5) των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου, όπως απαιτείται, με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής:
Μαρινάκης Ιωάννης: 14 ψήφοι
Μουσταΐρας Ηλίας: 10 ψήφοι
Μουρτζούκου Πηνελόπη: 1 ψήφος
Λευκό: 1

Στην ψηφοφορία δε συμμετείχε ο συνδυασμός «Τώρα» και ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πρόσωπο που δεν συγκεντρώσει την ανωτέρω ειδική πλειοψηφία των 3/5, ούτε στην πρώτη, ούτε στην επαναληπτική ψηφοφορία, δεν μπορεί να επιλεγεί Συμπαραστάτης.

Ο Αντώνιος Υψηλάντης με επιστολή του στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, παραθέτοντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Την υποψηφιότητά του επίσης απέσυρε ο Χρήστος Κάμπαξης.

Διαβάστε την επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Για όσους δεν γνωρίζουν, αποφάσισα ως ενεργός πολίτης του Δήμου Μεγαρέων να θέσω σήμερα υποψηφιότητα για την εκλογή μου ως ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, καταθέτοντας αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 4573/9-3-2020.

Λειτούργησα άκρως ρομαντικά, χωρίς καμία πολιτική ή κομματική δέσμευση και δίχως «κάποιος να με βάλει» όπως κακοπροαίρετα υπονόησε σε προσωπική επικοινωνία που είχε μαζί μου συνυποψήφιός μου.

Ξεκαθαρίζω ότι αποφάσισα να είμαι υποψήφιος, θέλοντας να προσφέρω κάτι παραπάνω στους συμπολίτες μου, πέραν όλων αυτών που πράττω όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας τους μέσω του Τύπου.

Φαίνεται όμως ότι η απόφασή μου αυτή, προκάλεσε αναστάτωση σε κάποιους κύκλους που είδαν την υποψηφιότητά μου ως τροχοπέδη στην συνέχεια των προσωπικών τους φιλοδοξιών!

Δηλώνοντας απερίφραστα πως δεν με διακατέχει το σύνδρομο της καρέκλας, προτρέπω το δημοτικό συμβούλιο να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον Δήμο μας και ΑΠΟΣΥΡΩ την υποψηφιότητά μου για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό των συμπολιτών μου δίνοντας την μάχη, από το μετερίζι της δημοσιογραφίας αλλά και μέσω των κοινωνικών αγώνων στο «πεζοδρόμιο».

Ευχαριστώ θερμά.
Με απεριόριστη εκτίμηση
Αντώνιος Γ. Υψηλάντης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button