ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Καλούμε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε εγρήγορση απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό»

«Καλούμε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε εγρήγορση απέναντι στον ναζισμό και τον φασισμό, που επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, «με αφορμή την επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη διάρκεια περιοδείας στο Ζεφύρι» και απεστάλη από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής. Αναλυτικά:

Σήμερα το απόγευμα χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε περιοδεία στο Ζεφύρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής άρχισαν να αποθρασύνονται ξανά και να βιαιοπραγούν κατά αριστερών και δημοκρατικών πολιτών, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πολιτεία. Κι ενώ προηγουμένως ο καταδικασμένος Κασιδιάρης είχε μείνει ανεξέλεγκτος επί τρία χρόνια να κάνει πολιτική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλα τα δημοκρατικά κόμματα θα καταδικάσουν άμεσα αυτή τη φασιστική επίθεση. Καλούμε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε εγρήγορση απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό, που επιχειρούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το δελτίο τύπου εκ του γραφείου της Στεφάτου Διονυσίας, υποψήφιας βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Δυτική Αττική με δήλωσή της:

«Καταδικάζουμε όλες και όλοι τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από ομάδα χρυσαυγιτών κατά την περιοδεία του κόμματός μας στο Ζεφύρι.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, στις δικαστικές αίθουσες, ήταν το πρώτο βήμα για την απομόνωσή της. Όμως, η ανοχή της κυβέρνησης στον καταδικασμένο Κασιδιάρη δεν σημαίνει ανοχή των πολιτών στις φασιστικές πρακτικές στις γειτονιές μας.

Η ευθεία καταδίκη των φασιστικών πρακτικών είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της δημοκρατίας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button