Σπ. Κορώσης: «Σχεδιασμός από μηδενική βάση στον τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου του Δήμου Μεγαρέων, Σπύρου Κορώση.

Το καλοκαίρι είναι πλέον και επίσημα εδώ και οι παραλιακές περιοχές γεμίζουν με λουόμενους. Επιπλέον αυξάνεται ο πληθυσμός στις παραθεριστικές περιοχές του Δήμου μας (Κινέτα, Αλεποχώρι, Νεράκι, Λουτρόπυργος).

Η αύξηση του πληθυσμού αλλά και η επισκεψιμότητα της περιοχής μας είναι κάτι θεμιτό αλλά επιβαρύνει το ήδη βεβαρυμμένο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Μεγαρέων το οποίο αναμένεται να καταρρεύσει για άλλη μια καλοκαιρινή περίοδο.

Η προφανής λύση θα ήταν η αύξηση των κάδων, των απορριμματοφόρων και των εργαζομένων στην καθαριότητα. Λύσεις ανεφάρμοστες και κοστοβόρες για ένα πρόβλημα που χρονίζει. Μια σωστότερη και μακροχρόνια αντιμετώπιση του προβλήματος θα ήταν η οργάνωση από μηδενική βάση του τομέα της καθαριότητας με σημείο αναφοράς τη δημιουργία ενός σταθμού μεταφόρτωσης ο οποίος θα εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα την αποκομιδή των απορριμμάτων ενώ θα μειώνει και το κόστος διαχείρισης για τον Δήμο.

Προσφέρει τη δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων στις πόλεις και τους οικισμούς, εξοικονομούνται καύσιμα και μειώνεται το λειτουργικό κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας. Παράλληλα μπορεί να λειτουργήσουν και μονάδες συμπίεσης των απορριμμάτων μειώνοντας έτσι τον όγκο των προς μεταφορά σκουπιδιών.

Ένας σταθμός μεταφόρτωσης νοικοκυρεύει το σύστημα αποκομιδής βελτιώνοντας την απόδοση του και προσφέροντας πολλαπλά οφέλη σε κατοίκους και επισκέπτες.

Πάντα υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα. Ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να εκσυγχρονιστεί όμως χρειάζεται σωστός σχεδιασμός από μηδενική βάση από άτομα με άρτια επιστημονική κατάρτιση . Χρειάζεται απλά νέες δυνάμεις που να το οραματίζονται και να σχεδιάζουν.

Σπύρος Κορώσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button