Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων – Ν. Περάμου «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Σάλτα

Ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων – Νέας Περάμου» αναφέρει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Μεγαρέων και επικεφαλής της, Αντώνης Χοροζάνης, εκφώνησε τον επικήδειο του φίλου και συναγωνιστή Γιάννη Σάλτα:

«Ξέρεις, Γιάννη, σου αξίζει αυτό που ο Μπρεχτ χαρακτηριστικά είπε γι’ αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα: «Το πιο σημαντικό μάθημα ήταν πως το μέλλον της ανθρωπότητας μπορεί να ειδωθεί μόνο «από κάτω», από τη σκοπιά των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων. Μόνο όποιος αγωνίζεται μαζί τους αγωνίζεται για την ανθρωπότητα».

Καλό ταξίδι, δώσε αγωνιστικούς χαιρετισμούς σ’ αυτούς που έφυγαν τελευταία, στον Στέλιο Γκιώνη κι άλλους, πες ότι συνεχίζουμε ως το τέλος! Το μέλλον είναι των λαών και όπως λέμε: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Χωρίς να κάνεις ποτέ πίσω, έδινες μάχη για να κατανοηθούν απλά από τον λαό της πόλης μας οι στόχοι κι οι επιδιώξεις του ΚΚΕ. Και γι’ αυτό στρατεύθηκες με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Οι φίλοι της πιάτσας δεν μπορούν ακόμη να το πιστέψουν ότι θα λείπεις για πάντα από κοντά μας. Ξέρουμε βέβαια πως κάποιοι άνθρωποι ποτέ δεν λείπουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Όταν αγωνίζεσαι με τον λαό για να αλλάξει η κοινωνία ποτέ δεν λείπεις…
Άφησες πίσω δυο κόρες, τη γυναίκα σου και τη μάνα των κοριτσιών σου.
Καλό ταξίδι Γιάννη.

Οι σύντροφοι, οι αγωνιστές της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που ήσουν υποψήφιος, είναι εδώ. Δίνουμε τη μάχη για να εκπροσωπήσουμε τα λαϊκά συμφέροντα στον Δήμο που κατοικούμε κι εργαζόμαστε και πίστευες πως θα τα καταφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Εξάλλου κι από νέος, μηχανικός αεροσκαφών στην ΕΑΒ, μπήκες μπροστά αγνοώντας τις δυσκολίες και τις απολύσεις. Έτσι έγινε το Σωματείο, που στήθηκε σε ταξική κατεύθυνση, όπως ήθελες, να συγκρουστεί με τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Καλό ταξίδι καλέ μας φίλε και συναγωνιστή, ο ίσκιος σου θα είναι πάντα μέσα στους αγώνες που θα συνεχίσουμε να δίνουμε για έναν καλύτερο κόσμο».

Να σημειωθεί ότι στις 16 Αυγούστου με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού είχαν εκφράσει «τη βαθύτατη θλίψη τους για τον απροσδόκητο χαμό του Γιάννη Σάλτα», αναφέροντας:

«Ο Γιάννης, που ήταν υποψήφιος σύμβουλός μας, συμμετείχε στους αγώνες της περιοχής πιστεύοντας πως μόνο έτσι θα μπορούσε ο λαός να ζήσει καλύτερες μέρες.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Γιάννη, θα σε θυμόμαστε πάντα!».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button