Σύσκεψη για πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών

Την Παρασκευή 18/5/2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

 

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δασαρχείου, Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, Αστυνομίας, Τροχαίας, Σχολής Πυροβολικού και της Εθελοντικής Ομάδας Κούρος.

 

Κατά τη σύσκεψη ο Δήμος Μεγαρέων μέσω του υπεύθυνου Δημοτικού Συμβούλου σε  θέματα πολιτικής προστασίας Γιώργου Σακελλαρίου δήλωσε έτοιμος, έχοντας πράξει κάθε δυνατό ώστε να είναι έτοιμος να συνδράμει με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει.

 

Οι αντιπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τους και ενημέρωσαν το Συντονιστικό Όργανο για θέματα αρμόδιότητάς τους σχετικά με την προετοιμασία, πρόληψη και συνδρομή στην πυροπροστασία.

 

Κοινός τόπος της σύσκεψης υπήρξε πρωταρχικά η ανάγκη για ενέργειες πρόληψης,  για επιφυλακή, καθώς και για αποτελεσματικό συντονισμό των δυνάμεων πρόληψηςκατάσβεσης και υποστηρικτικού προσωπικού.

Εκτός των υποχρεώσων τις οποίες έχουν οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί του κράτους, όλοι οι παριστάμενοι επεσήμαναν τον σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζουν οι εθελοντικές οργανώσεις καθώς και η ενσυνείδητη συμμετοχή απλών πολιτών στην παρατήρηση και έγκαιρη ειδοπήση των αρχών.

 

Από πλευράς Δήμου Μεγαρέων έχει γίνει σειρά ενεργειών ώστε να ενισχυθεί το έργο της πρόληψης

1.      Έχει αποκατασταθεί πλήρως η χωματερή

2.      Έχουν καταγραφεί χώροι στον κάμπο όπου έχουν ριφθεί απορρίμματα ώστε να απομακρυνθούν

3.      Εχει γίνει μέσω του τύπου ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη για ενεργή τους συμμετοχή στην πρόληψη πυρκαγιάς

4.      Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις εθελοντικές οργανώσεις, τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, την Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων και τις τοπικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button