Πρόσκληση στο ”Χορό της Τράτας” από το Δήμο Μεγαρέων

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου του ‘’Χορού της Τράτας’’ την Τρίτη της Λαμπρής, 14 Απριλίου 2015, ώρα 18:30 στον ιστορικό χώρο του Αγίου Ιωάννου Γαλιλαίου (Χορευταρά) Μεγάρων.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος θα ζήσουμε στα Μέγαρα το πατροπαράδοτο έθιμο του “Χορού της Τράτας”.

 

Ήδη ο Δήμος Μεγαρέων έχει φροντίσει για τη σωστή προετοιμασία της διοργάνωσης σε συνεργασία με τους τοπικούς λαογραφικούς Συλλόγους.

 

Έτσι λοιπόν την Τρίτη της Λαμπρής 14 Απριλίου 2015, ώρα 6.30 το απόγευμα στον ιστορικό χώρο της πλατείας του Αγίου Ιωάννη του Γαλιλαίου (Χορευταρά) πολλές Μεγαριτοπούλες με τις χρυσοποίκιλτες νυφιάτικες φορεσιές τα «Κατηφένια»,  τους «Καπλαμάδες» και τα «Φούντια» θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τους χορούς της Τράτας και αγόρια φορώντας Φουστανέλλες και Μεγαρίτικα «ποκάμισα» θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τα «Ρουσάλια» (κάλαντα του Πάσχα) και όλους τους όμορφους χορούς των Μεγάρων.

Πρωταγωνιστής σε όλα τα εθιμικά δρώμενα είναι ο ίδιος ο λαός,  που εδώ στα Μέγαρα συμμετέχει ενεργά  κι έχει αγκαλιάσει όλα τα έθιμα με πολλή αγάπη.

 

Θα παρευρεθούν πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι  και ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, προσκαλεί όλες και όλους τους Μεγαρίτες και τις Μεγαρίτισσες, τους πολίτες της Νέας Περάμου και όλους τους κατοίκους της Αττικής να έλθουν και να τιμήσουν το έθιμο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button