Η Διοίκηση του Δήμου για τις δημόσιες αντιπαραθέσεις περί ηλιοθερμικού πάρκου στην θέση Μπότσικα

Ο κ. ΜΠΕΡΔΕΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποδείχτηκε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τη μεγάλη οπισθοδρόμηση του τόπου μας.

Η αντιπολίτευση στο σύνολο της, με κύριο εκφραστή τον κ. Γ. Μπερδελή, έκανε απολύτως έκδηλη την πρόθεση της να μη γίνει τίποτα στο δήμο μας.

Με τρόπο αχαρακτήριστο ο κ. Μπερδελής επιτέθηκε σε όλους τους ομιλητές της συμπολίτευσης για το θέμα της αξιοποίησης του δημοτικού κτήματος στη Μπότσικα, στην  προσπάθεια του να καλύψει την παντελή ένδεια επιχειρημάτων για το εν λόγω θέμα. Συγκεκριμένα προσπάθησε να δικαιολογήσει την αδυναμία που έδειξε τόσα χρόνια στην εντολή που είχε από τον τ. Δήμαρχο κ. Στρατιώτη για την εκμετάλλευση της περιοχής. Στην προσπάθεια του αυτή φάνηκαν έντονα τόσο η άγνοια που είχε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, όσο και η παντελής έλλειψη γνώσεων για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΣΑ σχετικά με τον χαρακτηρισμό της χρήσης, καθώς και την χωροθέτηση της συγκεκριμένης περιοχής. Ο ΟΡΣΑ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει χωροθετήσει και χαρακτηρίσει την περιοχή της Μπότσικας, ως περιοχή για χρήση εφαρμογής ΑΠΕ και μόνον. Η επιλογή της διοίκησης ήταν μονόδρομος σε ότι αφορούσε τη μορφή της ΑΠΕ που θα μπορούσε να εφαρμοστεί, αφού τόσο μεγάλη έκταση θα ήταν πρόσφορη για κατασκευή φωτοβολταϊκού ή ηλιοθερμικού πάρκου. Όμως σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει παγώσει την αδειοδότηση των φωτοβολταϊκών πάρκων. Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος κ. Γ. Μαρινάκης πρότεινε στο δημ. Συμβούλιο να συσταθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή (δύο σύμβουλοι της συμπολίτευσης, δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ένας υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου) ώστε να συντάξει τους όρους δημοπράτησης ηλιοθερμικού πάρκου, αφού πρώτα έχει όλα τα στοιχεία του χώρου που πρόκειται να δημοπρατηθεί.

Ο κ. Μπερδελής αφού πρώτα χαρακτήρισε όλους τους συναδέλφους σύμβουλους της συμπολίτευσης ( κ. Νικολάου, κ. Βαρελά, κ. Ζάλη, κ. Κουμπέτσο) άσχετους, δεν αποδέχθηκε τη σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής, αλλά πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής αξιολόγησης του τύπου αξιοποίησης της περιοχής! Δηλαδή ο κ. Μπερδελής ήθελε να αντικαταστήσει την Ε.Ε. του ΟΡΣΑ και να αποφασίσει αυτός για τη χρήση της Μπότσικας όταν μάλιστα είχε προηγηθεί συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου και υπήρξε γνωμοδότηση η οποία στάλθηκε στην Ε.Ε. του ΟΡΣΑ πριν από 6 μήνες περίπου. Μάλιστα στην προτροπή του Δημάρχου να φέρει τους χάρτες που έχει από τον ΟΡΣΑ, ο κ. Μπερδελής παρουσίασε έναν παλαιό χάρτη που δεν ισχύει!

Ο κ. Μπερδελής αρνήθηκε για άλλη μια φορά να παραδεχτεί ότι η σημερινή  διοίκηση αγωνίζεται καθημερινά και προσπαθεί να αξιοποιήσει τον μέχρι σήμερα άγνωστο και ανεκμετάλλευτο δημοτικό πλούτο.

Ο ίδιος ο κ. Μπερδελής ενώ τη μια στιγμή κατηγορεί το Δήμαρχο για «υπόγειες διαδρομές», την άλλη ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συμμετάσχει στην πλέον διαφανή διαδικασία της σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής που πρότεινε ο Δήμαρχος. Δυστυχώς τον ανάρμοστο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς τον «επέβαλε» και στους υπολοίπους δημ. σύμβουλους της αντιπολίτευσης και τους παρέσυρε σε μια αναιτιολόγητη άρνηση, η οποία θα τους ακολουθεί για το υπόλοιπο της πολιτικής καριέρας τους.

Η σημερινή διοίκηση έχει σκοπό να μην ενδώσει σε μεθοδευμένες προσπάθειες οπισθοδρόμησης και υποβάθμισης του τόπου, τύπου «Μπερδελή», και να προχωρήσει αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης.

Η προσπάθεια του κ. Μπερδελή να καλύψει μέσα από φωνασκίες, καγχασμούς ύβρεις και κατηγορίες, την ένδεια επιχειρημάτων και την μακροχρόνια πολιτική απραξία από τη θέση του Αντιδημάρχου, τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

Ελπίζουμε να καταλάβει το λάθος που έκανε και να αποκαταστήσει το ατόπημα που διέπραξε εις βάρος του τόπου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button