ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων: Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο

Στις εκλογές τις 20ης Σεπτεμβρίου δεν κρίνεται από τους πολίτες μόνο η διαχείριση των θετικών στοιχείων που εμπεριέχει η συμφωνία με τους εταίρους και η δημιουργία από την άλλη αντισταθμιστικών πολιτικών για τα αρνητικά σημεία αυτής, αλλά ουσιαστικά κρίνεται εάν ο ελληνικός λαός θα επιτρέψει η θα απορρίψει με την ψήφο του την επιστροφή του παλιού πολιτικού κατεστημένου της διαπλοκής στην εξουσία.

 

Η Ν.Δ προσδεμένη στο άρμα της υπεράσπισης των σκληρών μέτρων λιτότητας που έφερε σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μέσω των μνημονίων τα τελευταία χρόνια δεν παρουσιάζει ουσιαστικά καμία προγραμματική προοπτική για την διακυβέρνηση της χωράς. Έχοντας στις τάξεις της διακεκριμένα ακροδεξιά στοιχεία επιδιώκει την επαναφορά ενός συστήματος  που η αρχή του ήταν η διαφορά και το τέλος του η ακραία καταστολή.

 

Τέλος τα ΜΜΕ στο γνωστό τους ρόλο πια, και με την βοήθεια μερίδας μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων  που λυμαίνονταν την οικονομία της χώρας, προωθούν με κάθε τρόπο τα κόμματα του χθες  για να ξανά μπουν στην ζωή του τόπου και να συνεχίσουν το έργο που άφησαν στην μέση πριν ενός οκταμήνου.

 

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και της αυριανής κυβέρνησης της Αριστεράς είναι να αναχαιτίσει αυτή ακριβώς την προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού και καταδικασμένου στις συνειδήσεις του λαού μας κομματικού και μιντιακού συστήματος.

 

Έχοντας ως πολιτική αιχμή την υπεράσπιση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την σύγκρουση με την πολυετή διαπλοκή μέσα από ένα νομικό πλαίσιο που θα βάλει τα θεμέλια για την διαφάνεια και την αξιοκρατία, σπάζοντας λογικές και πρακτικές που υιοθέτησαν τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή ακριβώς δεν είναι δέσμιος συμφερόντων και δεν εξαρτάται από «μαύρα» ταμεία και σκοτεινές συνδιαλλαγές εγγυάται μια σύγχρονη και εκ βάθους αναδόμηση  του ελληνικού κράτους με τους πολίτες και τα κινήματα στο επίκεντρο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button