Με εθελοντική εργασία Καθαρισμός στο Δημοτικό Νεκροταφείο Μεγάρων

Σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 στο Δημοτικό Νεκροταφείο Μεγάρων έγινε με εθελοντική εργασία Καθαρισμός σε όλους τους  χώρους  μέσα κι έξω, από κλαδιά  και σκουπίδια αφού είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα (έχει όμως πολλά χρέη κληρονομιά) , αλλά ούτε και προσωπικό.

 

Η εκστρατεία αυτή έγινε με προτροπή και κάλεσμα του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη ο οποίος και ο ίδιος μαζί με πολλά στελέχη του Δήμου αιρετούς και εργαζομένους  στο Δήμο, στον Ηρόδωρο, στην ΔΗΚΕΔΗΜΕ και στη ΔΕΥΑΜ,  εργάστηκαν για αρκετές ώρες και πέτυχαν να αλλάξουν την εικόνα στο χώρο τόσο έξω από το Δημοτικό Νεκροταφείο όσο και μέσα στο χώρο των Μνημείων.

 

Πολλοί ήταν και οι συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημάρχου και προσφέρθηκαν  να εργαστούν είτε να κλαδέψουν τα δένδρα και τα φυτά μέσα κι έξω από το Νεκροταφείο  με κοπτικά εργαλεία  ή με τα χέρια,  είτε να αποψιλώσουν το χώρο από τα ξερά χόρτα , είτε να μαζέψουν σε πλαστικές σακούλες τα σκουπίδια  με σκούπες ή με φτυάρια.

 

Ήταν αληθινά μία πράξη για την οποία όσοι εργάστηκαν είναι άξιοι κάθε επαίνου και  μία δράση του Δήμου που φανερώνει τον πολιτισμό μας, το σεβασμό στην υγεία και στο περιβάλλον και πολύ περισσότερο το σεβασμό στη μνήμη όλων των «κεκοιμημένων», που αναπαύονται στην τελευταία τους κατοικία , στο Δημοτικό Νεκροταφείο.

 

Πρέπει να τονιστεί , πως για να διατηρείται η κατάσταση στο Νεκροταφείο σε αξιοπρεπή επίπεδα, δεν φθάνει μόνο η προσπάθεια του Δήμου. Απαιτείται και η συμβολή των πολιτών, που διατηρούν τα Μνημεία των προσφιλών τους προσώπων.

 

Με πολύ λίγη προσπάθεια μπορούν να διατηρούν ένα τετραγωνικό μέτρο πέριξ  του Μνημείου καθαρό και χωρίς χόρτα.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: « Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμπολίτες , που ήλθαν εδώ σήμερα και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθειά μας.  Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους αιρετούς,  που συμμετείχαν και όσους από τους εργαζομένους του Δήμου, του Ηρόδωρου,, της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και της ΔΕΥΑΜ,  προσφέρθηκαν  εθελοντικά και συμμετείχαν στην προσπάθεια  να καθαριστεί ο χώρος και να αλλάξει η εικόνα στο Δημοτικό Κοιμητήριο.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button