Τι θα γίνει με απουσίες και βαθμολογίες;

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε για τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας

Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα των απουσιών και της βαθμολόγησης μαθητών γυμνασίου και λυκείου εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Κατόπιν επισημάνσεων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι πολλοί μαθητές έχασαν μαθήματα την περίοδο της τηλεκπαίδευσης λόγω τεχνικών προβλημάτων, το υπουργείο έλαβε υπόψιν και σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Ζέττα Μακρή τα νέα δεδομένα είναι τα εξής:

– Η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών και μαθητριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β΄ τετραμήνου.

– Για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες, δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών – τριών.

– Για τις απουσίες το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης και με την εγκύκλιο δεσμεύεται πως το ζήτημα (των απουσιών) θα επανεξεταστεί.

Τέλος ας σημειωθεί, πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου για μαθήματα δια ζώσης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button