Συνέδριο με θέμα: «Η γυναίκα στην επιχειρηματικότητα & την εργασία: Ισότητα στην κορυφή» από τον ΣΕΜ

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων, το Ν.Π.Δ.Δ . Πολιτισμού, Αθλητισμού,  Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής, Δήμου Ελευσίνας, και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, ως Εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Θριασία-Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην Απασχόληση» διοργανώνουν διήμερο Συνέδριο με θέμα:

 

«Η γυναίκα στην επιχειρηματικότητα και την εργασία: Ισότητα στην κορυφή»                  

 

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των καλών πρακτικών του Τοπικού Σχεδίου Δράσης                            

 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, Αίθουσα «Δημήτριος Καλλιέρης» (Αλέκου Παναγούλη 13, Ασπρόπυργος), με ώρα έναρξης 10:30.

 

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ενεργά, με εισηγήσεις τους, ομιλητές οι οποίοι προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Μάλιστα, το γεγονός ότι, η ελπίδα είναι γένους θηλυκού, αποτυπώνεται και στη θεματολογία του Συνεδρίου.

 

Κατά τη πρώτη ημέρα θα γίνουν αναφορές στην ισότητα των δύο φύλων, στο χώρο της αγοράς εργασίας, καθώς και στην Επιχειρηματική Δραστηριοποίηση και Ανάπτυξη, με τη συμμετοχή ομιλητών από τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και από φορείς που προάγουν και μελετούν την ισότητα των δύο φύλων, ενώ η ενημερωτική εμπλαισίωση θα επιτευχθεί μέσα από Workshops (εργαστήρια),που θα αφορούν στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών και των ανέργων.

 

Κατά την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν ενότητες όπως, η Κοινωνική Οικονομία και το θεσμικό πλαίσιό της, η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, καθώς και η Ανάπτυξη και Καινοτομία του Πρωτογενή Τομέα.

 

To Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των  αποτελεσμάτων και τη διάχυση καλών πρακτικών του Τοπικού Σχεδίου Δράσης «Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση Γυναικών Επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο», από όλους τους εταίρους της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Θριασία – Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην Απασχόλησης». Με όπλο το συγκεκριμένο, καινοτόμο πρόγραμμα, οι Εταίροι που υλοποιούν και συμπράττουν στην εν λόγω προσπάθεια, απευθύνουν πρόσκληση για συμμετοχή στο Συνέδριο προς όλους τους ενδιαφερομένους: Τις Επαγγελματικές Οργανώσεις, τους Εργοδοτικούς Φορείς, Κοινωνικούς Εταίρους, Επιχειρήσεις του Θριάσιου Πεδίου κ.α. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι, το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό.

 

Το πλήρες, αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα  www.topsa-thriasia.gr  ή να επικοινωνούν με το Σύλλογο Επιστημόνων Μεγάρων (e-mail: [email protected]) ή με το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α., του Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου και Κίμωνος 11, τηλ.: 210-5565618), ή το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου (Αλέκου Παναγούλη 13 (3ος όροφος), στην πλατεία Αγίου Δημητρίου Ασπροπύργου, τηλ.: 210-5577191 και 210 5577593).

Παρόμοια άρθρα

Back to top button