Πρώτος Ιεροκήρυκας της Εκκλησίας της Ελλάδος o Ηγούμενος της I. M. Αγ. Παρασκευής π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης

Την Κυριακή των Βαΐων ο γνωστός στην περιοχή μας Μεγαρίτης Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ύστερα από τιμητική πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, επελέγη ως Πρώτος Ιεροκήρυκας της Εκκλησίας της Ελλάδος και κάθε Κυριακή θα είναι ο μόνος, που θα έχει το δικαίωμα να ομιλεί από τον Άμβωνα στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πρόκειται σαφέστατα για μία πολύ μεγάλη διάκριση στο πρόσωπο του Αρχιμανδρίτη Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου, που αντανακλά και στο Δήμο μας, που έχει την ευλογία να αναδεικνύει προσωπικότητες τεράστιου βεληνεκούς στον χώρο της Εκκλησίας.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Ηγούμενος της Ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης δίκαια επελέγη ως πρώτος Ιεροκήρυκας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού είναι γνωστότατος τοις πάσι για τις εμπνευσμένες του ομιλίες, τον μελίρρυτον εκκλησιαστικόν λόγον και το τεράστιο έργο, που έχει ως σήμερα προσφέρει στην περιοχή μας και χαίρει σεβασμού κι εκτιμήσεως τόσο από τους πιστούς αλλά και από τους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Πολυσχιδής προσωπικότητα, Εργασιομανής, Τελειομανής, οργανωτικός, ικανότατος, άνθρωπος καλών λόγων, έργων και αγαθών προθέσεων, απλός και ταπεινός, ήρεμος, ικανός με πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και καταλαγής, δίκαιος και ακέραιος χαρακτήρας τιμά και λαμπρύνει τον χώρο της εκκλησίας.

Εύχομαι εκ βάθους καρδίας στον πατέρα Χρυσόστομο, με τον οποίο με συνδέει ειλικρινής και βαθιά προσωπική φιλία, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, έτη πολλά και θεοχάριτα, πλήρη δραστηριότητας και πνευματικής καρποφορίας προς όφελος της Εκκλησίας και των πιστών και σύντομα με την βοήθεια του Θεού να τον καμαρώσουμε και σε υψηλότερα καθήκοντα.
ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button