Συνάντηση του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Σγουρίδη Παναγιώτη

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, συνοδευόμενος από τον Άμισθο Ειδικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Μαραζιώτη, επισκέφθηκε, μετά από δική του πρωτοβουλία, το Υπουργείο  Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό  κ. Σγουρίδη Παναγιώτη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Σταμούλης παρουσίασε σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Μεγαρέων αυτήν την περίοδο, όπως:

1. Η επιβολή πλευρικών διοδίων στην Νέα Πέραμο και στην Πάχη χωρίς να έχουν εκπληρωθεί οι προβλεπόμενες υποχρεώσεις της πολιτείας (παράπλευροι δρόμοι της Εθνικής Οδού κλπ).

2. Η απαράδεκτα υψηλή και άδικη τιμή εισιτηρίου του Προαστιακού για την Κινέττα (Αθήνα – Μέγαρα 42 χλμ: 3 ευρώ και Αθήνα – Κινέττα 50 χλμ: 6 ευρώ).

3. Η εκτροπή των βαρέων οχημάτων από το τμήμα της Π.Ε.Ο.Α.Κ. που διέρχεται μέσα από την πόλη της Νέας Περάμου.

4. Η άμεση υδροδότηση των οικισμών του Δήμου από την ΕΥΔΑΠ και η έγκριση της μελέτης για υδροδότηση της Κινέττας (επίσης από την ΕΥΔΑΠ), που καθυστερούν λόγω του υφιστάμενου χρέους του Δήμου προς την Εταιρία. Προτάθηκε η ρύθμιση του σχετικού χρέους, με ευνοϊκούς όρους για τον Δήμο.

    

Ο κ. Σγουρίδης διαπίστωσε το δίκαιο των αιτημάτων που έθεσε ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης και δεσμεύθηκε να δώσει τις δέουσες λύσεις, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ορισμένα από τα αιτήματα απαιτούν χρόνο, διότι προϋποθέτουν συνεργασία με Οργανισμούς του Δημοσίου, οι οποίοι αυτή την περίοδο ευρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής Διοικήσεων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button