Συνάντηση Γ. Βασιλείου με εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για το πρόγραμμα JUSTROMA

Στις 6 Μαρτίου στην Ελευσίνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερεάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Ι. Mihalache με θέμα την ενημέρωση του Συμβουλίου για τη λειτουργία του Πιλοτικού Γραφείου Στήριξης Ρομά και Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων και την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας και Γραφείου Νομικής Στήριξης («Νομική κλινική») στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος JUSTROMA.

 

Στη συνάντηση συμμετείχα, επίσης, ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος στην Ελλάδα, κ. Χ. Ηλιάδης και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Γραφείο Στήριξης Δυτικής Αττικής, Αν. Καθηγητής κ. Χ. Ασημόπουλος.

 

Επίσης, εξετάστηκε η επέκταση αυτής της συνεργασίας στην προοπτική υποστήριξης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής από το Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με ευρωπαϊκές καλές πρακτικές σε θέματα εκπαίδευσης, απασχόλησης, στέγασης και υγείας των Ρομά.

 

Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής συνεχίζει συστηματικά τη συνεργασία με εθνικούς, διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των τσιγγάνων και την αρμονική συμβίωση σε τοπικό επίπεδο, μακριά από επιφανειακά στερεότυπα που υπονομεύουν κάθε βιώσιμη λύση και ενισχύουν αναποτελεσματικές και επιζήμιες για όλους στάσεις και παρεμβάσεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button