Συνάντηση Δημάρχου Μεγαρέων με τον Γερμανό Υπουργό Εργασίας

Συνάντηση με το Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων & Εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ είχε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Προσκεκλημένος στην συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης πλαισιωμένος από συνεργάτη του. Η ατζέντα πρέπει να τονιστεί πως είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και ενδεικτικό της βαρύτητας της συνάντησης ήταν και το γεγονός ότι ο κ.Φούχτελ συνοδευόταν από 15μελή αποστολή, των συμβούλων του καθώς και εκπροσώπων γερμανικών εταιριών. Η σύσκεψη διήρκεσε πάνω από 4 ώρες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, στην αξιοποίηση τουριστικών εγκαταστάσεων και των λιμανιών, σε πιθανές γερμανικές επενδύσεις εντός της Αττικής κλπ.

Ο κύριος Φούχτελ τόνισε τη σημασία της ανταλλαγής καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ από την πλευρά τουο κύριος Σγουρός επεσήμανε στο Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας ότι μόνο αν αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες, θα προχωρήσει οποιαδήποτε προσπάθεια συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων εξέφρασε καταρχήν την άποψή του για το πώς θα μπορούσε να προωθηθεί η Ελληνογερμανική συνεργασία, τόσο με  πολιτικούς όρους όσο και με  τους όρους της λεγόμενης οικονομικής διπλωματίας. Στην συνέχεια της συζήτησης κατέθεσε και πιο τεκμηριωμένες προτάσεις για επίλυση ζητημάτων των Ο.Τ.Α που ευθυγραμμίζονται με την επικρατούσα ανά την Ευρώπη άποψη ότι οι Δήμοι πλέον μπορούν να αποκομίσουν οφέλη μόνο ενθαρρύνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς το παλιό μοντέλο διοίκησης απεδείχθη προβληματικό.

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να αναφερθεί ότι ο Γερμανός Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις απόψεις και τις προτάσεις του Δημάρχου και συμφώνησε σχεδόν σε όλες. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κλίμα των συζητήσεων υπήρξε πολύ εγκάρδιο ανάμεσα στις δύο πλευρές και ήταν κοινή διαπίστωση ότι οι δύο λαοί μπορούν να συμπορευθούν με σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη θέτοντας  ως βάση την αγαστή ελληνογερμανική συνεργασία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button