Μαζί με Όραμα: Δεν ανεχόμαστε «τραμπουκισμούς» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα», σχετικά με όλα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι σαν συνδυασμός «δεν ανεχόμαστε «τραμπουκισμούς» και άλλες απαράδεκτες συμπεριφορές στο δημοτικό συμβούλιο», αποδίδοντας μομφές κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου περί αδυναμίας του να τηρήσει τον κανονισμό. Αναλυτικά:

Στη διαδικτυακή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2020 ο συνδυασμός μας, “Μαζί με Όραμα”, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο διεξαγωγής της. Μετά από περίπου δύο ώρες άσκοπων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων, η συνεδρίαση περιέλαβε και μια αήθη επίθεση συμβούλου της αντιπολίτευσης κατά της Αντιδημάρχου κ. Ελένης Ρήγα με αχαρακτήριστες εκφράσεις και έμμεσες απειλές.

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά φαίνεται ότι ο κατήφορος της πολιτικής ζωής του τόπου δεν έχει σταματημό. Οι πράξεις όμως εκφράζουν τον καθένα και την καθεμία, οπότε ας λάβουν και το τίμημα αυτών, όπως επίσης και την όποια κριτική των πολιτών προς το πρόσωπό τους.

Το παράδοξο όμως είναι ότι επί μήνες τώρα παρακολουθούμε συχνά την αδυναμία του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου να τηρήσει τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και να επιβάλλει την τάξη κατά τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων.

Ο συνδυασμός μας έχει διαμαρτυρηθεί και έχει προτείνει να τηρείται ο κανονισμός ή και να τροποποιηθεί όπου χρειάζεται ώστε το έργο μας να είναι εποικοδομητικό και αντάξιο της ψήφου των συμπολιτών μας. Οι τηλεδιασκέψεις, παρόλο που μπορούν να αποφεύγονται και να πραγματοποιούνται δια ζώσης συνεδριάσεις, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα μέτρα που ορίζει η σχετική νομοθεσία και οι εγκύκλιοι, χρειάζονται ιδιαίτερη επιβολή της τάξης και της πειθαρχίας, κάτι που δεν γίνεται υπαιτιότητα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Καράμπελα.

Θεωρούμε πως σε αυτή την κατάσταση οφείλεται η χαμηλή τηλεθέαση που ενδεχομένως δείχνει και την απαξίωση των πολιτών στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Οι πολίτες απαιτούν να επικρατήσει άλλο ύφος και ήθος στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως επίσης ουσιαστικά ερωτήματα και ουσιαστικές τοποθετήσεις από τα μέλη του. Βασική προϋπόθεση να ξεκινήσει να συμβαίνει αυτό είναι η προσέλευση όλων σε κατάσταση νηφαλιότητας. Ο δημοτικός συνδυασμός “Μαζί με Όραμα” κινούμενος σε αυτήν την γραμμή θα συμμετάσχει μόνο σε συνεδριάσεις όπου θα τηρείται υψηλά το επίπεδο του λόγου και του διαλόγου.

Το όραμα μας είναι ο πολιτικός πολιτισμός σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, και αυτό θεωρούμε ότι αξίζει στον ιστορικό δήμο μας και σε όλους μας.

Μέχρι σήμερα ως συνδυασμός, έχουμε καταθέσει προτάσεις οι οποίες έχουν υιοθετηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και έχουμε σεβαστεί τις απόψεις και την ιδιότητα κάθε μέλους του. Στην παρούσα φάση απαιτούμε αναβάθμιση της διεξαγωγής των συνεδριάσεων με πιστή τήρηση του χρόνου των ομιλητών, προσοχή στην εκφορά του λόγου απέναντι στο οποιοδήποτε πρόσωπο και απόλυτη τήρηση του κανονισμού όταν ξεπερνιούνται τα όρια της ευπρέπειας. Ο λαός των Μεγάρων και της Νέας Περάμου αξίζει μια δυναμική και πολιτισμένη εκπροσώπηση και με την στάση μας οφείλουμε να τον τιμήσουμε.

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button