Συμμετοχή μελών της Ένωσης Πολιτών σε επιμορφωτικές ημερίδες

Ο νέος Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης προχώρησε σε μια ακόμη θετική πρωτοβουλία, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των εκλεγμένων συμβούλων, που θα αναλάβουν την νέα Δημοτική Αρχή, καθώς και όλων των στελεχών της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, που θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική – επιμορφωτική ημερίδα, βασισμένη σε θεματολογία της Ε.Ε.Τ.Α.Α., στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 70 στελέχη της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.  Τα θέματα της ημερίδας ήταν η Περιβαλλοντική Διαχείριση και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ακολουθήσουν δύο ακόμη ημερίδες, με θέματα την Πολιτική Προστασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Οδηγό του Δημότη (Χάρτα Δικαιωμάτων του Δημότη) και τον Ρόλο των Αιρετών στον σύγχρονο Δήμο.

Την ημερίδα άνοιξε ο κ. Σταμούλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην καθημερινή του επαφή με τους δημότες, τα πολυπληθή προβλήματα της καθημερινότητας και την ανεπάρκεια υποδομών, που βιώνουν και τόνισε την επιτακτική ανάγκη ταχείας επίλυσής τους.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο συντονιστής της ημερίδας ο κ. Άγγελος Μαραζιώτης, Ανώτατο Τραπεζικό Στέλεχος – πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του νέου Δημάρχου και αναφέρθηκε στην αξία της ενημέρωσης – επιμόρφωσης, για την σωστή προετοιμασία της νέας Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να έχει την μέγιστη δυνατή απόδοση προς όφελος του τόπου.

Ακολούθησε η παρουσίαση της ενότητας Περιβαλλοντική Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από την κα Κατερίνα Κατσούλη, Πτυχιούχο Οικονομικών με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Διευθύνουσα Σύμβουλο Αειφόρου Ανάπτυξης στην Grant Thornton Hellas.

Κατά την παρουσίασή της, η κα Κατσούλη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους βασικούς άξονες περιβαλλοντικής διαχείρισης στον Δήμο, που είναι η Διαχείριση Απορριμμάτων, η  Διαχείριση Υδατικών Πόρων, η Ενεργειακή Διαχείριση και το Δομημένο Περιβάλλον.

Ακολούθησε η ενότητα Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία παρουσίασε ο κ. Γιάννης Καραμολέγκος, Οικονομολόγος,  με πολυετή καριέρα ως Ανώτατο Στέλεχος Διοίκησης και Ανάπτυξης μεγάλων πολυεθνικών και Ελληνικών επιχειρήσεων και μεγάλη εμπειρία στην επιμόρφωση στελεχών.

Ο κ. Καραμολέγκος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διαδικτυακές εφαρμογές που θα πρέπει να δημιουργήσει ο Δήμος μας, ώστε μέσω αυτών να δώσει άμεσες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα των δημοτών, να στηρίξει την συμμετοχή των δημοτών στον κοινό βίο (ηλεκτρονική δημοκρατία) και γενικά να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες προς τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Επίσης παρουσίασε ενδεικτικά, τις πρότυπες εφαρμογές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον Δήμο Τρικαίων (Τρικάλων), ο οποίος είναι αντίστοιχου μεγέθους με τον Δήμο Μεγάρων – Νέας Περάμου. Επεσήμανε δε, την ανεπάρκεια των τεχνολογικών υποδομών και των παρεχόμενων διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και την έλλειψη εξωστρέφειας του Δήμου μας, στοιχεία που αποτελούν σοβαρή τροχοπέδη στην καθημερινή εξυπηρέτηση των δημοτών και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολούθησε ευρεία ανταλλαγή απόψεων των στελεχών της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, η οποία ολοκληρώθηκε με την συγκρότηση συναφών επιτροπών, στις οποίες συμμετέχουν εκλεγμένα και μη εκλεγμένα στελέχη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο νέος Δήμαρχος κ. Σταμούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των στελεχών και των συνεργατών της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ευχαρίστησε τους ομιλητές για τις άψογες παρουσιάσεις τους και τόνισε, ότι “με σεμνότητα, ήθος, όραμα και σωστό σχεδιασμό, η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να μετατρέψει τον Δήμο Μεγάρων – Νέας Περάμου σε παράδειγμα προς μίμηση, με σύγχρονη οργάνωση και λειτουργία, που θα προσφέρει ποιοτική εξυπηρέτηση στους δημότες, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις του τόπου”.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button