Δράσεις της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Μεγαρέων

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παρούσα σχολική επιτροπή ανέλαβε το έργο της στα μέσα του μηνός Σεπτεμβρίου 2014.

 

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου

 

1) Εξοφλήθηκαν χρέη σε τιμολόγια αναλώσιμων και καθαριστικών από τον μήνα Αύγουστο 2014.

 

2) Προμηθέυτηκαν όλες οι σχολικές μονάδες με πετρέλαιο (20.000  λίτρα).Η προμήθεια έγινε ΔΩΡΕΑ από τα ΕΛΠΕ μετά από συννενόηση του Δημάρχου Γρ.Σταμούλη.

 

3) Συντηρήθηκαν οι καυστήρες και τα κληματιστικά των σχ.μονάδων.

 

4) Επισκευάστηκαν φωτοτυπικά μηχανήματα σχολείων.

 

5) Έγινε πρόσληψη έξι(6) σχολικών τροχονόμων στις σχ.Μονάδες Μεγάρων και Νέας Περάμου για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών κατά την προσέλευση  και την αποχώρησή τους.

 

  •       Μέσα στο μήνα Ιανουάριο πρόκειται να προβούμε σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς για οποιαδήποτε προμήθεια αναλώσιμων υλικών. 
  •      Πρόκειται να επισκευασθεί η κεραμοσκεπή  του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Περάμου (μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) η οποία  έχει υποστεί  διάβρωση, εδώ και χρόνια και από την οποία τρέχουν νερά μέσα στις  αίθουσες .
  •     Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνει αναγόμωση και προμήθεια νέων πυροσβεστήρων  καθώς και έλεγχος των συστημάτων πυρόσβεσης, όπου υπάρχει σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας.
  •    Είμαστε σε συννενόηση με τους σχ.φύλακες του Δήμου μας για την πιο αποτελεσματική φύλαξη των σχ. Κτηρίων για αποφυγή ζημιών.
  •   ‘Εχει ξεκινήσει η καταγραφή του Ε9(κτηριακή περιουσία των σχολικών κτηρίων) του Δήμου Μεγαρέων

 

Από το μήνα Σεπτέμβριο τηρείται Βιβλίο Εσόδων-Εξόδων καθώς και Βιβλίο Πρακτικών, τα οποία δεν τηρούνταν τα τελευταία τέσσερα  έτη.Την ευθύνη για αυτά, έχει  η προηγούμενη Σχολική Επιτροπή καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Ι.Μαρινάκης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για όλες τις Επιτροπές του Δήμου.

 

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι παρόλο το ταμειακό  έλλειμα (104.900 ευρώ) το οποίο έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης ,της προηγούμενης σχ.επιτροπής ,  παραλάβαμε και πολλά χρέη (44.000 ευρώ στον ΟΤΕ, 8.000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ-για τα σχολεία της Ν.Περάμου- και 30.000 ευρώ  στη ΔΕΥΑΜ).

 

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο Μεγαρικός λαός,είναι ότι η Τρίτη κατανομή του μηνός Ιουλίου, που δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, για τις σχολικές επιτροπές (51.000)δεν δόθηκε ποτέ σε αυτές.

Γίνονται  προσπάθειες από  όλους μας να είμαστε σε άμεση και διαρκή  επικοινωνία με τους  διευθυντές  για την  επίλυση των προβλημάτων των σχολείων του Δήμου Μεγάρων και  Νέας  Περάμου .

Για το Δ.Σ

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΑΤΑΣ                                                                                  ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button