Συνάντηση – συζήτηση για τη θαλάσσια μεταφορά LNG από τη Ρεβυθούσα

Βίντεο με τη συνάντηση - συζήτηση

Σήμερα το πρωί στα γραφεία του συλλόγου Αλμύρες Βουρκάρι έλαβε χώρα συνάντηση – εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σχετικά με το θέμα ενδεχόμενης θαλάσσιας μεταφοράς LNG με βυτιοφόρα από τη νήσο Ρεβυθούσα προς το Πέραμα και Αλμύρες Μεγάρων, όπως αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ ΟΛΕ ΑΕ και ΔΕΣΦΑ και για το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΛΕ και πρόεδρος της δημοτικής παράταξης Νέο Ξεκίνημα κ. Γ. Κουμπέτσος.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των συλλόγων της περιοχής και συγκεκριμένα (με τυχαία σειρά) των συλλόγων Αλμύρες Βουρκαρίου, Αγίας Τριάδας και Αναγέννησης Περάματος Μεγάρων. Καλεσμένοι ήταν ο πρόεδρος του ΟΛΕ κ. Κουμπέτσος, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και όλες οι δημοτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο. Πέραν του δημάρχου κ. Σταμούλη παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης, Κωνσταντίνος Φυλακτός, Σπύρος Κορώσης, ο πρόεδρος της δημοτικής παράταξης Νέο Ξεκίνημα και πρόεδρος του ΟΛΕ ΑΕ κ. Γιώργος Κουμπέτσος, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΤΩΡΑ κ. Γιώργος Μπερδελής, ο επικεφαλής του συνδυασμού Μαζί με Όραμα κ. Κλεάνθης Βαρελάς, ο επικεφαλής του συνδυασμού Όμορφες Πόλεις κ. Άγγελος Μακρυγιάννης και οι κύριοι εκπρόσωποι των συλλόγων Οικισμός Λάκκας Καλογήρου, Καβελλάρη και Κούρος.

Ο κ. Αντρέας Γεωργακής του συλλόγου Αλμύρες Βουρκαρίου με τον οποίον συνομιλήσαμε μας ανέφερε ότι αφορμή της συνάντησης – εκδήλωσης στάθηκε το θέμα της μεταφοράς LNG, το οποίο αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες και φέρνει στο επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας στους κατοίκους ανησυχίες και ερωτηματικά δεδομένης της έλλειψης πληροφόρησης.

Σκοπός ήταν να ενημερωθούν όσο γίνεται επαρκέστερα σε σχέση με το ζήτημα. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε να ζυγίσουμε τις καταστάσεις, να ενημερωθούμε και να κρίνουμε για το πως θα κινηθούμε περαιτέρω και κυρίως να βολιδοσκοπήσουμε αν οι τοπικοί άρχοντες – αιρετοί έχουν τη διάθεση να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του τόπου».

Τέλος, ο κ. Γεωργακής μας είπε πως θα εκπροσωπήσει και τους τρεις συλλόγους της περιοχής σε συνάντηση που θα γίνει στο δημαρχείο Μεγάρων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα με αντιπρόσωπο της ΔΕΣΦΑ με αντικείμενο το θέμα αυτό.

Ολόκληρη η συζήτηση με τους ομιλήσαντες στο βίντεο που ακολουθεί.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button