Αθωώθηκε ξανά για το θέμα της χωματερής ο Δημήτρης Στρατιώτης

Για μια ακόμη φορά ο πρ. Δήμαρχος Δημήτρης Στρατιώτης αθωώθηκε απ’ τα δικαστήρια για το θέμα της χωματερής στις 17 Ιανουαρίου 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι βροχή έπεφταν οι μηνύσεις την προεκλογική περίοδο2009- 2010 εκ μέρους της Νομαρχίας μετά από καθημερινές αυτοψίες των κλιμακίων της με αποτέλεσμα να βρεθούν πέντε φορές κατηγορούμενοι ο πρώην Δήμαρχος Δημ. Στρατιώτης και ο πρώην αντιδήμαρχος Αθ. Μαζιώτης. Σε όλες τις δίκες τόσο ο Δημήτρης Στρατιώτης όσο και ο Αθανάσιος Μαζιώτης αθωώθηκαν.

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, κ Φίλλιπος Μακρυγιάννης και κ Γιώργος Δ. Στρατιώτης, απέδειξαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ότι αφενός η χωματερή από συστάσεως της επί δημαρχίας Λιάντρου λειτουργούσε νόμιμα και αφετέρου ότι  η ίδια η Νομαρχία είχε εγκρίνει τη σύσταση και λειτουργία της.

 

Το δικαστήριο μετά από ενδελεχή εξέταση των στοιχείων, δέχτηκε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης και έλαβε σοβαρά υπόψη του το γεγονός ότι στην χωματερή έπεφταν μπάζα και χώμα και όχι επικίνδυνα απόβλητα όπως τα «είχε βαφτίσει» η αυτοψία των υπαλλήλων της νομαρχίας.

 

Η απόφαση του Δικαστηρίου αποτελεί εκτός των ‘άλλων  και ηθική δικαίωση προς τον πρώην Δήμαρχο κ Στρατιώτη αφού με σθένος και προσωπικό ενδιαφέρον είχαν επιτύχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας της χωματερής με τη τοποθέτηση φυλάκων, μπάρας εισόδου, περίφραξης κ.λ.π.

 

Σημειώνεται δε ότι η πιο πάνω αθωωτική  απόφαση αποτελεί ακόμα μια δικαίωση για τους αγώνες στην τοπική αυτοδιοίκηση του π. Δήμαρχου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button