Σημαντική πρωτοβουλία του ΣΕΜ για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το περιβάλλον και τον πολιτισμό

Την Παρασκευή 3 Απριλίου η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων κ. Κατερίνα Πιπιλή και η Αντιπρόεδρος Κ. Ιωάννα Ρήγα πραγματοποίησαν επισκέψεις σε όλα τα σχολεία των Μεγάρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερώσουν τους Διευθυντές για μια σημαντική πρωτοβουλία – παρότρυνση του Συλλόγου.

 

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και σεβόμενος τα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, προτρέπει όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης μας να συμμετάσχουν σε δύο αξιόλογα προγράμματα-δράσεις

 

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων προσκαλεί (τον ή) τους εκπροσώπους του εκάστοτε εκπαιδευτικού ιδρύματος την ημέρα Τρίτη 21 Απριλίου 2015 στις 17.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση δυο προγραμμάτων που αφορούν στην περιβαλλοντική και πολιτιστική εκπαίδευση των μαθητών της πόλης μας.

 

Η ενημέρωση αφορά στα προγράμματα:

 

  • Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε ” που υλοποιείται από την εταιρία περιβάλλοντος και πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την απόφαση με. Αρ. Πρωτ. 118/Γ7/ 2/1/2014. Η παρουσίαση θα γίνει από την κ. Αγγελική Τρικαλίτη, Επ. Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών.
  • Κοινωνικό σχολείο – Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα” την οποία προτείνει η Διεύθυνση Συμβουλευτικού, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, Τμήμα Δ’ Αισθητικής Αγωγής, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το «Διάζωμα». Η παρουσίαση θα γίνει απο την κ. Μαίρη Μπελογιάννη, φιλόλογο του Βαρβάκειου πειραματικού Γυμνασίου , δρ. Αρχαιολόγο.

 

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων θα είναι στη διάθεση των παρευρισκομένων για ερωτήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button