Διαμαρτυρία κατοίκων για συχνά ατυχήματα στη συμβολή των οδών Τεπελενίου και Ρ. Φεραίου

Κάτοικοι ευαίσθητοι της περιοχής, μεταξύ των οδών Τεπελενίου και Ρ. Φεραίου, παρουσίασαν στο πρόσφατο Δημ. Συμβούλιο, το πρόβλημα των ατυχημάτων που συμβαίνουν στη διασταύρωση των δύο οδών.

 

Πρώτη διαπίστωση «ο Θεός έχει δώσει στον άνθρωπο νουν καθηγεμόνα και αυτοκράτορα», δηλαδή ο άνθρωπος είναι απόλυτα υπεύθυνος για τις πράξεις του, άρα και για την οδήγηση.

 

Δεύτερη διαπίστωση, στην διασταύρωση αυτή υπάρχει σαφής σηματοδότηση STOP, η οποία δίνει προτεραιότητα στην Τεπελενίου. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι να εφαρμόσει την οριζόντια σηματοδότηση, που έχουν εφαρμόσει η σύγχρονες πόλεις, δηλαδή, να γράψει το σήμα του STOP, στο οδόστρωμα.

 

Και τρίτη διαπίστωση, η τροχαία να επιβάλλει την εφαρμογή του ΚΟΚ. καθημερινά στην πόλη μας. Είναι τραγικό να βλέπεις αναιδέστατα να παραβιάζονται βασικοί κανόνες ,όπως οι μονόδρομοι ή η κατάληψη οδοστρώματος και πεζοδρομίων, με κώνους καφάσια τσιμεντόλιθους. Δυστυχώς οι «ΒΑΡ ΒΑΡ» έχουν καταλάβει την πόλη. Και επειδή όπως είπε ο Σόλων στον βάρβαρο Ανάχαρση  «πόλις είναι οι πολίτες και όχι τα κτίρια τα ντουβάρια».

 

 Ο Δήμος μας δια της τροχαίας, πρέπει να παιδεύσει τους πολίτες του. Εμείς, εξάλλου, δεν είπαμε «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος;»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button