Σύλληψη συμμορίας ανηλίκων που έκλεβαν μηχανάκια στα Μέγαρα

Παρά τις εξαρθρώσεις όλων των συμμοριών που δρούσαν στα Μέγαρα, τους τελευταίους δύο μήνες σημειώθηκαν δεκάδες περιστατικά κλοπών, κυρίως δικύκλων.
 
Υπαίτιοι, για το σύνολο σχεδόν των κλοπών, ήταν μία ομάδα από ανήλικους, κυρίως, Ρομά που ταυτοποιήθηκαν για περισσότερες από 45 περιπτώσεις κλοπών αλλά και ληστειών σε πεζούς.
 
Αφορμή για τη σύλληψη δύο εκ των μελών της συμμορίας αποτέλεσε η απόπειρα κλοπής δικύκλου το μεσημέρι της Τρίτης (15/3), όπου ο ιδιοκτήτης το αντιλήφθηκε και συνέλαβε επ' αυτοφώρω τους δύο ανήλικους, ηλικίας 11 και 15 χρόνων ενώ παράλληλα κάλεσε την αστυνομία.
 
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, το οποίο είχε ξεκινήσει ήδη τη σύνταξη δικογραφίας για τα συγκεκριμένα άτομα και τους συνεργούς τους, οπότε το ίδιο απόγευμα σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε στο Βλυχό Μεγάρων με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Άμεσης Δράσης, συνελήφθησαν άλλα δύο μέλη της συμμορίας ηλικίας 17 και 22 χρόνων, ενώ αναζητούνται και άλλοι δύο ανήλικοι ηλικίας 10 και 16 ετών.
 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πολλά από τα κλεμμένα μηχανάκια είχαν "επιστραφεί- πωληθεί" στους ιδιοκτήτες τους κατόπιν κάποιου αντίτιμου που κυμαινόταν μεταξύ εκατό και τριακοσίων ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα βρέθηκαν καμένα μέσα στον καταυλισμό.
 
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button