Αναζήτηση χώρων για φιλοξενία προσφύγων στη Δυτική Αττική

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Δ. Βίτσα, ο Aντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου,  συγκάλεσε σύσκεψη στην Ελευσίνα, την Τρίτη 15 Μαρτίου, με θέμα το προσφυγικό, παρουσία του ίδιου του Αν. Υπουργού και με τη συμμετοχή των Δημάρχων Ελευσίνας, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και εκπροσώπου του Δημάρχου Ασπροπύργου.

 

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, εξετάστηκαν όλες οι πλευρές του θέματος και εκφράστηκε η πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Το βασικό συμπέρασμα της σύσκεψης ήταν η κινητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια εξεύρεσης χώρων για τη λειτουργία δομών προσωρινής φιλοξενίας ή εξεύρεσης ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη ιδιαιτερότητες και υφιστάμενες δυνατότητες.

 

Η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και προς τούτο θα υπάρξει τακτική επικοινωνία και συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button