Σύλληψη 7 ατόμων – Κατασχέθηκαν 20 κιλά ηρωίνης στη Νέα Πέραμο

7 συλλήψεις και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης βάρους 20 κιλών ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στη Νέα Πέραμο τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015. Μεταξύ των συλληφθέντων 3 κάτοικοι Νέας Περάμου, δύο άνδρες αλλοδαποί και μία γυναίκα ημεδαπή ηλικίας 38, 22 και 24 αντίστοιχα. Σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα Αλβανού υπηκόου εκκρεμεί σήμα της INTERPOL Αλβανίας, καθόσον διώκεται για ανθρωποκτονία Αλβανού υπηκόου.

 

 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής:

 

  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Τουρκία στη Ελλάδα σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης τις οποίες στη συνέχεια διακινούσαν στην εσωτερική αγορά.
  • Συνελήφθησαν επτά (7) μέλη της οργάνωσης
  • Κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους -20- κιλών και -40- γραμμ., (3) οχήματα και το χρηματικό ποσό των (2.800) ευρώ
  • Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη)
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά και εισαγωγή από την Τουρκία στην Ελλάδα και στη συνέχεια αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, τις οποίες τελικά διακινούσαν στην εσωτερική αγορά.
 
Μετά από πολυήμερη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, στις 20-7-2015 οργανώθηκε επιχείρηση, στις περιοχές Πάτημα Κορωπίου και Νέας Περάμου Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν επτά (7) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 30 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 24 και 25 ετών και τρείς (3) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22, 26 και 38 ετών. Συνεργοί των ανωτέρω στην ίδια υπόθεση, είναι ένδεκα (11) επιπλέον άτομα, πέντε (5) εκ των οποίων, υπήκοοι Αλβανίας, έχουν ταυτοποιηθεί. Τρείς (3) από τους ανωτέρω υπηκόους Αλβανίας είναι ήδη έγκλειστοι Φυλακών, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.
 
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
 
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Τουρκία και διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους ως προς τη μεταφορά και την εισαγωγή, την απόκρυψη, τη νόθευση και τη διακίνηση της ηρωίνης. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη).
 
Συνολικά από τις έρευνες σε χώρους, οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Ιωάννινα) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
  • Ποσότητα ηρωίνης βάρους -20- κιλών και -40- γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των -2.800- ευρώ.
  • -3- οχήματα.
  • -14- συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
  • Τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα της παραπάνω εγκληματικής οργάνωσης ανέρχονται στις 400.000 ευρώ.
Σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα Αλβανού υπηκόου εκκρεμεί σήμα της INTERPOL Αλβανίας, καθόσον διώκεται για ανθρωποκτονία Αλβανού υπηκόου.
 
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.
 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button