Αθ. Μπούρας: Επίσκεψη για ενημέρωση προόδου εργασιών σε 4ο Δημ. Σχ. Μεγάρων και γέφυρα Καρδατά

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, μετέβη στα Μέγαρα και επισκέφθηκε τόσο το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων, όσο και τη γέφυρα Καρδατά με σκοπό να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών. Για το έργο ανέγερσης του 4ου δημοτικού έλαβε ενημέρωση ότι έχουν σταματήσει οι εργασίες για την ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ο κ. Μπούρας επικοινώνησε άμεσα με τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, η οποία τον ενημέρωσε ότι υπάρχει έλλειψη σε εργατικό προσωπικό.
Ο Αντιπρόεδρος μετέβη στον χώρο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το σχολείο και διαπίστωσε ότι μόλις ένας εργάτης από την αρχαιολογική υπηρεσία βρίσκεται εκεί. Επιτόπου βρέθηκε στο σημείο η Πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων καθώς επίσης και ο επιβλέπων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεγάρων.

Με πρωτοβουλία του κ. Μπούρα ζητήθηκε από τον εργολάβο του έργου για την ανέγερση του Σχολείου, να διαθέσει δύο εργάτες, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Παράλληλα, ο κ. Μπούρας ζήτησε να απομονωθεί το επίμαχο σημείο στο οποίο γίνονται οι αρχαιολογικές εργασίες, προκειμένου παράλληλα να συνεχιστούν οι υπόλοιπες εργασίες.
Ο κ. Μπούρας θα παρακολουθεί την πορεία των εργασιών, ώστε το 4ο δημοτικό Σχολείο να παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Επιθεώρηση εργασιών στη Γέφυρα Καρδατά

Επίσης, σε συνέχεια των ενεργειών του για την έγκαιρη παράδοση σε κυκλοφορία της γέφυρας Καρδατά, ο κ. Θανάσης Μπούρας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το σημείο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εργασιών.

Διαπίστωσε ότι σήμερα πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών τηλεπικοινωνιών από όλες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ενώ η ΔΕΔΔΗΕ από την πλευρά της διαβεβαιώνει ότι σύντομα ολοκληρώνει τις εργασίες ηλεκτροδότησης.

Ο κ. Μπούρας κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης συνομίλησε με τον υπεύθυνο του έργου από την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες που γίνονται στο σημείο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ώστε το έργο να παραδοθεί στα προβλεπόμενα με βάση το από 25/05/2023 ενημερωτικό σημείωμα του Γενικού Γραμματέα Συγκοινωνιακών Υποδομών.

Ο κ. Μπούρας είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους, ώστε το έργο να παραδοθεί εγκαίρως, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button