Από αεροδιακομιδή σε αεροπυρόσβεση οι ελικοπτεράδες του Στρατού

«Τα κάνει όλα και συμφέρει» έλεγε μία παλαιά – πετυχημένη – διαφήμιση, την οποία και θυμηθήκαμε σήμερα μόλις πληροφορηθήκαμε τις συνεχόμενες δράσεις των μελών του πληρώματος ενός μεταφορικού ελικοπτέρου CH-47SD Chinook της Αεροπορίας Στρατού που σηκώθηκε από τα Μέγαρα. 
 
Πιο συγκεκριμένα: Τις πρωινές ώρες σήμερα ολοκληρώθηκε επιτυχώς αεροδιακομιδή ασθενούς 45 ετών με οξύ πρόσθιο έμφραγμα, από την Κάλυμνο στη Ρόδο. Η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήσεως του ΕΚΑΒ και πραγματοποιήθηκε με ένα ελικόπτερο CH-47SD Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού στα Μέγαρα (4ο ΤΕΑΣ). 
 
Μόλις το ελικόπτερο προσγειώθηκε στη Ρόδο, ο κυβερνήτης του έλαβε νέα εντολή: «Φόρεσε» τον ειδικό κάδο πυροσβέσεως, που υπάρχει σε μόνιμη βάση στο αεροδρόμιο της Ρόδου και συνέχισε να εκτελεί αποστολής αεροδασοπυροσβέσεως στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται αυτήν την ώρα στο Νησί των Ιπποτών. 
 
Βέβαια, η σημερινή ημέρα δεν αποτελεί εξαίρεση για τους “ελικοπτεράδες” του Στρατού. Ακολουθούν βίντεο από την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 που επιχείρησαν για την κατάσβεση πυρκαγιών στον Καρέα και στη Μαλακάσα Αττικής με ελικόπτερα CH-47 Chinook που πραγματοποίησαν 83 ρίψεις νερού στις εστίες των πυρκαγιών.
 
 

 

 

 

Πηγές: 

www.parapolitika.gr

armyaviation.wordpress.com

Παρόμοια άρθρα

Back to top button