Στη Νέα Πέραμο το αρχηγείο της νέας αυτόνομης Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου

Με έδρα το στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη»

Στη δημιουργία ενός, επί της ουσίας, νέου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της περασμένης Τρίτης για την δημιουργία μίας αυτόνομης Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον Α/ΓΕΕΘΑ, θα λειτουργεί ως ενιαίο ξεχωριστό σώμα έχοντας στη διάθεσή της όλα τα μέσα και το προσωπικό που απαιτείται, αλλά και δική της έδρα στο Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη», στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Σε ό,τι αφορά την εισαγωγή του αυτοδιοίκητου των Ειδικών Δυνάμεων, η υλοποίησή του έγινε στα αμερικανικά πρότυπα, ενώ ήταν μία από τις βασικές προτεραιότητες του Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κ. Φλώρου, προκειμένου να καταστούν πιο ευέλικτες και ακόμη περισσότερο αποτελεσματικές. Ο σχετικός σχεδιασμός είχε ανατεθεί στον μέχρι πρότινος Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και νυν αντιστράτηγο Γεώργιο Τζιτζικώστα.

Ο συγκεκριμένος μάλιστα πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να αναλάβει τη διοίκηση της νεοσύστατης Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, γινόμενος έτσι ο πρώτος διοικητής της. Μέσα στις προθέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να θέσει υπό ένα «καπέλο» την λεγόμενη ελίτ των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός αλλά και κεντρική κατεύθυνση στις αποστολές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, στη νέα Ειδική Διοίκηση Διακλαδικού Πολέμου, εντάσσονται πλέον οι αμφίβιοι καταδρομείς, το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών, οι καταδρομείς και πεζοναύτες, τα τμήματα υποβρύχιων καταστροφών, το τάγμα εναέριου ανεφοδιασμού και η μονάδα αεροπορικών επιχειρήσεων. Παράλληλα συστήνεται και ειδικός αεροπορικός βραχίονας για την μεταφορά των παραπάνω δυνάμεων, στον οποίο πρόκειται άμεσα να ενταχθεί ένας ικανός αριθμός μεταφορικών ελικοπτέρων Chinook και ΝH-90.

Το Στρατηγείο της νέας Διοίκησης θα είναι στις εγκαταστάσεις που διαθέτουν οι Ειδικές Δυνάμεις στη Νέα Πέραμο, ο εκσυγχρονισμός και επέκταση των οποίων ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, με την παράδοση καινούργιων κτιρίων, την κατασκευής υποστέγου για τα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων και της ριζικής αναδιαμόρφωσης του χώρου ελλιμενισμού σκαφών.

πηγή: Πρώτο Θέμα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button