Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρ. Σταμούλη για το θάνατο του Ν. Ανδρουλάκη

Το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου άφησε την τελευταία του πνοή κι έφυγε για το τελευταίο μακρινό του ταξίδι ο πρώην Δήμαρχος Νέας Περάμου Νίκος Ανδρουλάκης,  ο οποίος ετάφη στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Νέας Περάμου δημοσία δαπάνη.

 

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Περάμου το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαρτίου και υπήρξε πάνδημη συμμετοχή.

 

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων  κ. Γρηγόρης Σταμούλης.

 

Ο Δήμαρχος είπε:

« Πριν από 78 χρόνια η Κρήτη μας χάρισε έναν άνθρωπο ιδιαίτερο, έναν άνθρωπο απλό, καταδεκτικό ευγενικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει τους συνανθρώπους του.

 

Έναν άνθρωπο χαρισματικό και ταυτόχρονα πληθωρικό, με χιούμορ και ακούραστο, έναν άνθρωπο πρωτοπόρο για την εποχή του. Έναν άνθρωπο που αγάπησε και υπηρέτησε τη Νέα Πέραμο, όσα χρόνια, και δεν ήταν λίγα, κλήθηκε να την υπηρετήσει από το θώκο του Δημάρχου. Δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια πρόσφερε στον τόπο αυτό, Τον λάτρεψε και λατρεύτηκε.

               

Έναν άνθρωπο που όσοι είχαν την μεγάλη τύχη να συνεργαστούν μαζί του , τον τίμησαν, τον αγάπησαν και τον συμβουλεύονταν μέχρι την τελευταία του πνοή.

               

Σήμερα αποχαιρετούμε με σεβασμό, αναγνώριση, ευγνωμοσύνη και άδολη αγάπη, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου και ο λαός της Νέας Περάμου, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

               

Θλιβερό αλλά και ασήκωτο είναι το βάρος της ευθύνης να αποπειραθείς να σκιαγραφήσεις, τη διαδρομή ενός ανθρώπου  που τον διέκρινε όχι ο πληθωρισμός των λόγων αλλά ο πλούτος της δράσης, η ικανότητα στη διόραση, η τόλμη και η γενναιότητα στις αποφάσεις, το μέτρο, η εντιμότητα και το ήθος στη μακρά πολιτική του παρουσία.

               

Με το αλάνθαστο έμφυτο πολιτικό του αισθητήριο, την αδιάψευστη διαίσθηση και διορατικότητά του, από την πρώτη μέρα που ασχολείται ενεργά με την πολιτική θα γίνει ο άνθρωπος, στον οποίο όλοι οι κάτοικοι μπορούν να προστρέξουν και να συμβουλευτούν, ο άνθρωπος που ξέρουν ότι θα σταθεί δίπλα τους και με κάθε δυνατό τρόπο, θα δώσει λύση στο πρόβλημά τους, διότι συμπονούσε για τον τόπο που έλαχε να αγαπήσει σαν δεύτερη πατρίδα του.

               

Στα δέκα οχτώ χρόνια που διετέλεσε Δήμαρχος Νέας Περάμου, με την συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, συνέλαβε αποφασιστικά στην ανάκαμψη της περιοχής, με έργα πνοής και υποδομής, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στην δημιουργία δομών που θα εξυπηρετούσαν όλα τα κοινωνικά και ηλικιακά στρώματα.

               

Αυτή την ώρα που συγκλονισμένος στέκω ενώπιον του σκηνώματος ενός ανθρώπου που υπήρξε πρωταγωνιστής και διαμορφωτής για τον τόπο που αγάπησε και υπηρέτησε, θέλω να αποτίσω τον ύστατο χαιρετισμό.

  

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Σαν επίλογο του ταπεινού αυτού λόγου εκφράζω δημόσια τις ευχαριστίες μου στο πρόσωπό σου και εκ μέρους όλων των πολιτών για όσα προσέφερες στην Νέα Πέραμο, αλλά και γι’ αυτά, που δίδαξες, δηλαδή, πως το πολιτικό ήθος δεν υπηρετείται από ευτελή κίνητρα, πως τα μικρά και μεγάλα προβλήματα ενός τόπου δεν έχουν κομματικό χρώμα, πως οι αποφάσεις του πολιτικού θα πρέπει να λαμβάνονται σε ώρα νηφαλιότητας και ποτέ εν βρασμώ ψυχής.

                               

Αγαπητέ Δήμαρχε Νίκο Ανδρουλάκη

Θερμά Συλλυπητήρια στην σύζυγό σου Ελένη και στα παιδιά σου Δέσποινα, Μάρω, Σωκράτη.

Καλό ταξίδι. Να είναι ελαφρύ το χώμα, που θα σε σκεπάσει και όλοι εμείς να είσαι βέβαιος ότι θα κρατήσουμε αιώνια τη μνήμη σου

Αιωνία σου η μνήμη .»

 

Να σημειωθεί ότι σε ένδειξη Τιμής, στη μνήμη του αείμνηστου πρώην Δημάρχου, αναβλήθηκαν οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για να γίνουν στην Νέα Πέραμο το απόγευμα της Κυριακής των Απόκρεω, (ημέρα της κηδείας ) με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου.    

Παρόμοια άρθρα

Back to top button