Η Επιστολή των ιδιοκτητών ταξί προς τον Δήμαρχο

Το MegaraTv συνάντησε τους οδηγούς και ιδιοκτήτες των ταξί Μεγάρων και συζήτησε μαζί τους, το φλέγον θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του κλάδου τους αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο επάγγελμά τους. Ένα από τα θέματα για το οποίο έκαναν ιδιαίτερη μνεία ήταν η ένωση των ταξί των δυο πόλεων, Μεγάρων και Ν. Περάμου, το οποίο γνωστοποίησαν με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Μεγάρων– Ν. Περάμου. Ακολουθεί η επιστολή:

«Κύριε δήμαρχε

Είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα της δουλειάς μας και το πώς θα μπορέσουμε να τα λύσουμε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τώρα με την συνένωση των δύο δήμων, έτσι και ταξί, θα πρέπει να ενωθούν μέσα στα καινούρια δημοτικά όρια, δηλαδή από τον Λουτρόπυργο έως το 6ο χλμ. ΑθηνώνΚορίνθου.

Μια τεράστια έκταση περιοχών που αρχίζει από το ΚΤΕΟ Μεγάρων (ΚΤΕΟ Μεγάρων, Ν. Πέραμος, Κανδύλι, Βλυχάδα, Νεράκι, Λουτρόπυργος) όπου υπάρχει μόνιμος πληθυσμός στις  περιοχές αυτές,  φυσικά ανήκουν στη Ν. Πέραμο, που αυτή τη στιγμή έχουν μόνο εννέα Ταξί.

Πρέπει να σας αναφέρουμε ακόμα ότι στη Ν. Πέραμο ανήκουν και τα δύο κέντρα εκπαίδευσης του Κ.Ε.ΕΔ (Λ.Ο.Κ) και της Σχολής Πυροβολικού, με αποτέλεσμα τα 1300- 1700 άτομα  να μην εξυπηρετούνται προς τον προαστιακό Ν. Περάμου προς Αθήνα- Πειραιά  αλλά και να μην έρχονται στην πόλη των Μεγάρων έστω για έναν καφέ διότι τα κόμιστρα των Ταξί είναι 11 ευρώ αντί των 6 ευρώ που θα γίνουν εάν ενωθούν οι δυο αφετηρίες των ταξί.

Το παραπάνω θα είναι όφελος για τους πολίτες των δυο πόλεων. Άρα, με την απόφασή σας θα αποτελέσετε κοινωνικό έργο στη δύσκολη οικονομική εποχή που ζούμε όλοι μας. Εξάλλου, εδώ και 6 χρόνια έχει μόνιμα Ταξί της Ν. Περάμου στην πόλη των Μεγάρων για τη μεταφορά μαθητών προς όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε ότι περισσότερο από ένα μήνα δεν υπάρχει εξυπηρέτηση του κοινού της Ν. Περάμου. Ταξί από την Ελευσίνα- Μάνδρα διέρχονται από την πόλη και εξυπηρετούν το κοινό.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να αποφασίσετε την ένωση των δύο αφετηριών ταξί των δύο πόλεων.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. Αυτοκ/στών Μεγάρων»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button