Η Ελένη Γκέλη ομιλήτρια ως Γεωμηχανικός στο Διεθνές Συνέδριο ICONHIC

Η συμπολίτισσά μας Γεωλόγος – Μηχανικός Ελένη Γκέλη συμπεριλαμβάνεται στους ομιλητές του Διεθνούς Συνεδρίου ICONHIC, το οποίο θα διεξαχθεί στα Χανιά της Κρήτης από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουνίου. Η ομιλία της στο συνέδριο, αφορά την θωράκιση των δημοσίων έργων από τους κινδύνους που εγκυμονούν κυρίως οι σεισμοί καθώς και μια πρωτοποριακή μέθοδο σεισμικού σχεδιασμού υψηλών πρανών σε συγκοινωνιακά έργα με κριτήρια ανθεκτικότητας και αποτελεί μέρος της δουλειάς που κάνει στη Νέα Ζηλανδία, όπου ζει κι εργάζεται από το 2012.

Στο Ουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας, συγκεκριμένα, εργάζεται στη μεγαλύτερη τεχνική εταιρία της χώρας, την Opus International Consultants (WSP Opus) και ασχολείται με τον σχεδιασμό μεγάλων έργων υποδομής, καθώς επίσης με την θωράκιση των κρίσιμων υποδομών της χώρας έναντι φυσικών καταστροφών.

Η Ελένη, κόρη του αειμνήστου Μεγαρίτη δικηγόρου Χαράλαμπου Γκέλη και αδελφή της δικηγόρου Μαρίας Γκέλη, σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη Μηχανική Γεωλογία και Γεωφυσική. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-Upon-Tyne από το οποίο απέκτησε MSc στην Βραχομηχανική-Εδαφομηχανική. Λίγα χρόνια αργότερα, εργαζόμενη ταυτόχρονα απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο σχεδιασμό και την κατασκευή σήραγγας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα επιρρεπή σε φυσικές καταστροφές, όπως μεγάλα σεισμικά γεγονότα, τσουνάμι, πλημμύρες, κυκλώνες και καταιγίδες, έχει ανώτερη θέση και θεωρείται ειδικός στην Βραχομηχανική και τις Σήραγγες. Ήδη έχει συμμετάσχει σε κορυφαία δημόσια έργα που περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό των υψηλών βράχων του αυτοκινητόδρομου Transmission Gully και του Petone στο Grenada, της σεισμικής αναβάθμισης του Wellington East Girls College και τη συντήρηση και την αναβάθμιση της υποδομής ύδατος γύρω από το Wellington.
Πρόσφατα η Ελένη εκλέχθηκε από τους συναδέλφους της ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Γεωτεχνικής Εταιρείας της Νέας Ζηλανδίας, δηλαδή της ένωσης γεωτεχνικών επαγγελματιών στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι το έργο και η προσωπικότητα του άξιου παιδιού της πατρίδας μας αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους της σε εθνικό επίπεδο.

Λίγα λόγια για το συνέδριο:
Από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2019 διεξάγεται στα Χανιά της Κρήτης το Διεθνές Συνέδριο ICONHIC, για τους Φυσικούς Κινδύνους και τις Υποδομές (βλ. https://iconhic.com/2019/conference/ ). Πρόκειται για μοναδικό γεγονός που ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών, πρακτικών και τελευταίας τεχνολογίας μεταξύ ακαδημαϊκών, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών. Τα θέματα του συνεδρίου αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς, τόσο η συχνότητα όσο και η ένταση των ακραίων φυσικών γεγονότων διαρκώς αυξάνονται. Συνεπώς είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων, επιστημόνων, μηχανικών, χρηματοδοτών, ασφαλιστών και υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών προκειμένου να συντονίσουν τις μελλοντικές δράσεις για τον ασφαλέστερο σχεδιασμό των υποδομών. Στο συνέδριο συμμετέχουν διεθνούς φήμης και εγνωσμένου κύρους επιστήμονες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button