Συγχαρητήρια του Δημάρχου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος έγιναν στο Δήμο Μεγαρέων οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής παλιγγενεσίας.

 

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές και στη Νέα Πέραμο λόγω καταρρακτώδους βροχής ήταν αδύνατο να γίνει η Παρέλαση και  ματαιώθηκε.

 

Στα Μέγαρα όμως που κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων και της παρέλασης έριχνε ένα “ψιλόβροχο”, το πρόγραμμα του εορτασμού υλοποιήθηκε κανονικά, με την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Επιμνημόσυνη Δέηση στην Πλατεία Ηρώων, τον Πανηγυρικό της ημέρας υπό του Ταξίαρχου ε.α κ. Δημητρίου Μουρτζούκου, την κατάθεση στεφάνων και κανονικά την καθιερωμένη  Παρέλαση στην κεντρική οδό της πόλεως των Μεγάρων, την οδό 28ης Οκτωβρίου.

 

Λόγω τoυ ψιλόβροχου δεν μπόρεσαν να παρελάσουν λαογραφικοί Σύλλογοι και μαθητές οι οποίοι θα μετείχαν φορώντας παραδοσιακές στολές (Κατηφένια κλπ) και σαφώς η όλη διάρκεια της παρέλασης διήρκεσε λιγότερο από το κανονικό.

 

Για πρώτη φορά μπροστά από τους σημαιοφόρους των Σχολείων της πόλης μας προηγείτο μαθητής που κρατούσε πινακίδα που ανέφερε τα στοιχεία του Σχολείου που ακολουθούσε. Με τις πινακίδες αυτές φρόντισε εφέτος ο Δήμος Μεγαρέων, να εφοδιάσει όλα τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

 

Αμέσως μετά το πέρας της παρελάσεως ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

 

 « Ο καιρός σήμερα ήταν κακός και για το λόγο αυτό ματαιώθηκε η παρέλαση στη Νέα Πέραμο.

 

Εδώ στα Μέγαρα παρά το γεγονός ότι η βροχή ήταν συνεχής αλλά πολύ χαμηλής έντασης, “ψιλόβροχο”, η παρέλασε έγινε κανονικά με τα όποια μικροπροβλήματα.

 

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω θερμά τους Διευθυντές των Σχολείων της πόλης μας και τους υπευθύνους των φορέων που φρόντισαν έτσι ώστε οι μαθητές, οι μαθήτριες και τα μέλη των φορέων  να παρελάσουν κανονικά και να συγχαρώ τον Αρχιμουσικό και τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής για την άψογη παρουσία τους, την τελετάρχη και όλο το προσωπικό του Δήμου που συνέδραμε με κάθε τρόπο και που εργάστηκε άοκνα και πέραν του ωραρίου κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και βροχή έτσι ώστε όλα να πάνε καλά στην διοργάνωση της Εθνικής μας εορτής.

 

Σε κάθε περίπτωση θέλω να συγχαρώ θερμά την μαθητιώσα νεολαία και τα μέλη των φορέων  που αψήφησαν το ψιλόβροχο και όλα τα τμήματα παρέλασαν κανονικά τιμώντας έτσι  τους προγόνους μας αγωνιστές, ήρωες του ’21,  οι οποίοι αψήφησαν τα βόλια του εχθρού και θυσίασαν  τη ζωή τους και έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε όλοι εμείς ελεύθεροι και υπερήφανοι. ΕΥΓΕ.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button