Επιπτώσεις επαναληπτικών εκλογών στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, εκφράζει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για τις επιπτώσεις που έχουν οι επαναληπτικές εκλογές στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

 

Ταυτόχρονα τονίζει ότι είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο για ένα σύγχρονο κράτος, η διενέργεια του σπουδαιότερου δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών, όπως είναι οι εκλογές, να εξελίσσεται σε τροχοπέδη και να παγώνει κάθε λειτουργία του κράτους.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο το γεγονός, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία ναπαγώνουνακόμη και οι εγκεκριμένες αποφάσεις και ο Δήμος Μεγαρέων, όπως και κάθε Δήμος στη χώρα να βιώνει τη στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, οι ανάγκες των Δήμων αυξάνονται, η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και η συνακόλουθη αρρυθμία της πολιτείας, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους σε μία σειρά κρίσιμα θέματα.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποφάσεις που έχουν εγκριθεί και θα συνέβαλαν στην προσπάθεια του Δήμου να ξεπεράσει μια σειρά από προβλήματα που ενισχύει η θερινή περίοδος, να έχουν ανασταλεί μέχρι τη στιγμή που θα εκλεγεί νέα κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα:

  • Εκκρεμεί ήδη εγκεκριμένη απόφαση για την πρόσληψη 25 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε αρμοδιότητες γενικών καθηκόντων και κυρίως στο κρίσιμο ζήτημα της καθαριότητας.
  • Έχει επίσηςπαγώσει” η πρόσληψη στο Δήμο, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, 140 ατόμων που θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και κοινωφελείς δράσεις.
  • Προκαλεί έντονα αρνητικά αισθήματα για τη λειτουργία του κράτους, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη ανέργων με συμβάσεις 5 ή 10 μηνών.
  • Επίσης έχει παγώσει πρόγραμμα πρόσληψης για 27 μήνες, 10 άνεργων ατόμων, τα οποία βρίσκονται στην κρίσιμη ηλικιακή ομάδα 55 έως 64 ετών όπου  η ανεργία σε αυτές τις ηλικίες είναι ακόμη πιο σκληρή καθώς είναι περιορισμένες οι δυνατότητες εύρεσης εργασίας
  • Ταυτόχρονα δεν προχωρά το πρόγραμμα αυτεπιστασίας του Δήμου, στο οποίο ο Δήμαρχος στηρίζεται προκειμένου να εκτελεστούν έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του Δήμου με πολύ καλύτερους όρους για το Δήμο Μεγαρέων.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, διαβεβαιώνει ότι παρά την στασιμότητα που παρατηρείται ενόψει των επαναληπτικών εκλογών, θα εντείνει τις προσπάθειες της Διοίκησης προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις της θερινής περιόδου κυρίως στους τομείς της καθαριότητας. Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια του Δήμου, να διατηρηθεί η πόλη καθαρή, ιδιαιτέρως οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών. Επίσης καλεί τους πολίτες να μην διστάζουν να ενημερώνουν τη Διοίκηση για όποιο πρόβλημα παρατηρούν σε θέματα καθαριότητας.

 

Η Διοίκηση του Δήμου διαβεβαιώνει ότι παρά την κρατική ανεπάρκεια, βρίσκεται σε εγρήγορση και είναι έτοιμη με τις δυνάμεις που διαθέτει, να λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή των αρνητικών πιθανών συνεπειών από την αδράνεια της πολιτείας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button