Σεμινάρια για ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τον Δ. Μεγαρέων και την Περιφέρεια Αττικής

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μεγάρων

Ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και σε συνέχεια των επιτυχημένων webinars, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») και σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ για την πανδημία COVID-19, σας προσκαλεί σε δια ζώσης συναντήσεις σεμιναρίων. Η πρόσκληση είναι ανοικτή και δωρεάν, για όλους τους δημότες, και αφορά τις υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι πρώτες δια ζώσης συναντήσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα:

– Παρασκευή 8/7 και ώρα 12:00 με θέμα «Διαδικτυακές απάτες, προστασία ψηφιακών συσκευών, προστασία προσωπικών δεδομένων».
– Πέμπτη 14/7 και ώρα 12:00 με θέμα «Ικανότητα αναζήτησης, διαχείρισης, οργάνωσης και αρχειοθέτησης πληροφοριών».

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου (Χρ. Μωραΐτη & Μαυρουκάκη, Μέγαρα) και οι βασικοί εισηγητές θα είναι συνεργάτες της δράσης από την Περιφέρεια Αττικής.

Τονίζουμε οτι η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των δημοτών σε θέματα διαδικτύου ενώ με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε νέο κύκλο δια ζώσης σεμιναρίων μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση τριών θεματικών κύκλων webinars (Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022). Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, καλεί όσες και όσους περισσότερους συμπολίτες μας να αδράξουν την ευκαιρία και να ενημερωθούν για τις προκλήσεις του διαδικτύου καταπολεμώντας έτσι τον ψηφιακό αναλφαβητισμό! Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού, στοχεύουμε να άρουμε το κενό ενημέρωσης στις κοινωνικές ομάδες που εμφανίζουν υστέρηση στις ψηφιακές δεξιότητες, να επιμορφώσουμε πολίτες που διαθέτουν βασικές δεξιότητες και θέλουν να αναπτύξουν κριτικές ικανότητες στο διαδίκτυο και τέλος να ενδυναμώσουμε τις/τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τις εστίες ψηφιακής παιδείας στα σχολεία.».

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, επίσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ψηφιακές τεχνολογίες και το διαδίκτυο εξελίσσονται και εξαπλώνονται με καταιγιστικό ρυθμό, επηρεάζοντας κάθε τομέα της ζωής μας και προσφέροντας πρωτόγνωρες δυνατότητες. Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός, η αδυναμία δηλαδή αξιοποίησης αυτών των δυνατοτήτων, φέρνει στην επιφάνεια μια νέα μορφή ανισότητας, στην εκπαίδευση, στην εργασία και στην επικοινωνία. Η προσπάθεια του Δήμου Μεγαρέων για περιορισμό αυτού του ψηφιακού “χάσματος”, πρόσφατα παραδείγματα της οποίας αποτελούν ο Οδηγός Ψηφιακής Ασφάλειας και η στήριξή μας στα ψηφιακά σεμινάρια της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζεται με τα δια ζώσης σεμινάρια της Περιφέρειας Αττικής. Καλώ όλους τους Δημότες, ιδιαίτερα γονείς και εκπαιδευτικούς, να τα παρακολουθήσουν. Οι ψηφιακές δεξιότητες είναι πλέον απαραίτητες και αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία να τις αποκτήσουμε ή να τις ενδυναμώσουμε.»

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button