Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Η χιονόπτωση των τελευταίων ημερών δημιούργησε πολλά και σοβαρά προβλήματα σε πολλούς οικισμούς του Δήμου, όπως Αλεποχώρι, Κινέττα, Καβελάρη, Πευκενέα, Ζάχουλη, αλλά και σε άλλες περιοχές, οι οποίες αποκλειστήκαν λόγω του ότι οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι από το χιόνι.

 

Η δύσκολη αυτή κατάσταση αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, γεγονός που οφείλεται στην άριστη συντήρηση των μηχανημάτων και στην καλή οργάνωση και πλήρη ετοιμότητα του προσωπικού, αποτέλεσμα της έγκαιρης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) και των κατάλληλων οδηγιών, που εδόθησαν κατά την συνεδρίασή του.

 

Τελικά ο Δήμος κατάφερε, χωρίς σοβαρά προβλήματα, να ξεπεράσει τα αποτελέσματα των δύσκολων καιρικών φαινομένων, που έπληξαν την περιοχή, αποδεικνύοντας, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά τα μεγάλα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει η έλλειψη χρημάτων, λόγω περικοπών των επιχορηγήσεων, λειτουργεί καλά και είναι πάντα δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματά του.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης ευχαριστεί όλους όσους κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου εργαζόμενοι πέραν του ωραρίου και τις αργίες, προκειμένου να απελευθερωθούν όλοι οι δρόμοι από το χιόνι και να απεγκλωβιστούν συνδημότες.

 

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο κ. Φωτίου Στ., τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δημ. Σύμβουλο κ. Κορώση Σπ., τον Δημ. Σύμβουλο κ. Φυλακτό Κων., τους χειριστές των μηχανημάτων, τους ιδιώτες εθελοντές (Μουρτζούκο Δημ. και τα παιδιά του Γιώργο και Προκόπη) που βοήθησαν με τα μηχανήματά τους την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την εθελοντική ομάδα «ΚΟΥΡΟΣ», καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων για την πολύτιμη βοήθεια στην ρύθμιση της κυκλοφορίας στους επικίνδυνους δρόμους μέχρι την αποκατάστασή τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button