Σε λειτουργία ο μηχανισμός καταγραφής ζημιών και υποστήριξης πληγέντων

Περίπου 100 μηχανικοί του υπουργείου επισκέφθηκαν την Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας και μαζί με υπαλλήλους και επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Μεγάρων, συντόνισαν την επιχείρηση καταγραφής των οικιών που έχουν υποστεί ζημιές στις πληγείσες περιοχές.

Τις επόμενες ημέρες η καταγραφή θα συνεχιστεί και καλούνται οι πολίτες που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου θα υπάρχουν αρμόδιοι οι οποίοι θα συμβουλεύουν και θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις, ούτως ώστε να μην υπάρξει ούτε μια ιδιοκτησία που δεν θα ελεγθεί.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου θα επισκεφθούν τις καμένες κατοικίες όπου θα καταγράψουν τις κατεστραμμένες οικοσυσκευές για την αποζημίωσή τους.

Την Ομοσπονδία στην οποία έχει στηθεί ο συντονισμός της επιχείρησης υποστήριξης των πληγέντων κατοίκων, επισκέφθηκαν ο υπουργός κ. Μπαλτάς με τον γραμματέα κ. Ρήγα και υπηρεσιακοί παράγοντες τους οποίους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δαλάκας αφού καλωσόρισε, τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών και εντόνως υπέβαλε το αίτημα όλων των κατοίκων της Κινέττας για την υδροδότησή της με πόσιμο νερό.

Ο κ. Μπαλτάς άκουσε με προσοχή και κατανόηση το αίτημα και υποσχέθηκε να το θέσει υπ΄όψιν σε ανώτερο κλιμάκιο για άμεση και γρήγορη υλοποίησή του.

Στην Ομοσπονδία εκτός από διανομή τροφίμων και νερού οι δράσεις περιλαμβάνουν και την παρασκευή φαγητού στον προαύλιο χώρο. Εχθές Τετάρτη 25 Ιουλίου, διατέθηκαν περισσότερες από 400 μερίδες φαγητού σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, σε πυροσβέστες, σε εθελοντικές ομάδες και σε εθελοντές μηχανικούς που βοηθούν τους κατοίκους. Η Ομοσπονδία Σ. Κινέττας για άλλη μια φορά ευχαριστεί όλους τους χορηγούς για την ευαισθησία τους και την ευγενή τους προσφορά καθώς και τους πυροσβέστες, τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις και τις εθελοντικές ομάδες που μέρα και νύχτα βρίσκονται στο πλευρό μας.

Η Ομοσπονδία (58ο χλμ. Π.Ε.Ο.Α.Κ.) είναι ανοικτή συνεχώς με τηλ. επικοινωνίας 2296065600.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button