Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φοιτ. Διαιτολογίας η Μαριάννα Καλλιόστρα

Στο Βερολίνο βρέθηκε για το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φοιτητών Διαιτολόγων (ENDietS) η Μαριάννα Καλλιόστρα, στο οποίο και προεδρεύει από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το συνέδριο – ημερίδα του ENDietS είχε ποικίλη θεματολογία με παράλληλες διαλέξεις σε 2 αίθουσες στο ξενοδοχείο Moa Mercure του Βερολίνου. Φοιτητές όλων των βαθμίδων παρουσίασαν τις μελέτες τους, τις εμπειρίες τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ στην εισαγωγική ομιλία η Μαριάννα Καλλιόστρα καλωσόρισε τους φοιτητές που κατάφεραν να παρευρεθούν, ανέλυσε συνοπτικά την πορεία του δικτύου και τι αυτό έχει επιτύχει στο διάστημα του ενός έτους που έχει αναλάβει τα ηνία του και ποιος είναι ο στόχος για τα επόμενα χρόνια. Στη συνέχεια ανέλαβε χρέη συντονίστριας στο Επιστημονικό Πρόγραμμα.

Θέμα της ημερίδας ήταν «Let’s make a difference», δηλαδή «Ας κάνουμε τη διαφορά» και είχε στόχο να εμψυχώσει και να εμπνεύσει όλους τους νέους και εν δυνάμει διαιτολόγους να ασχοληθούν με την έρευνα, να διαβάζουν συνεχώς τη βιβλιογραφία με τα νέα δεδομένα και να αγαπάνε την επιστήμη της διαιτολογίας.

Στο τέλος έγινε Γενικό Συμβούλιο όπου ομόφωνα ανανεώθηκε η θητεία της Μαριάννας για τα επόμενα 2 χρόνια, ενώ το δίκτυο απέκτησε νέα μέλη από τη Σουηδία, την Ισπανία και την Αυστρία.

Το ENDietS ανήκει στον European Federation of Associations of Dietitians (EFAD) που διοργανώνει συνέδριο κάθε 2 χρόνια με κύριο άξονα τα νέα επιστημονικά δεδομένα στην επιστήμη της Διατροφής και της Διαιτολογίας. Διαιτολόγοι από την Ευρώπη και όχι μόνο δίνουν σημείο συνάντησης σε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα συζητώντας κάθε φορά το φλέγον θέμα της περιόδου. Για το 2019 αδιαμφισβήτητα δόθηκε τεράστια προσοχή στη βιωσιμότητα μέσα από τη διατροφή και τα μέσα που χρησιμοποιούμε και καταναλώνουμε.

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Είναι εξαιρετική η διάκριση για μία Μεγαρίτισσα, η οποία διαπρέπει στον ευαίσθητο τομέα της Διαιτολογίας, να καταλαμβάνει την θέση της ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φοιτητών Διαιτολογίας!

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι τα Μέγαρα διαθέτουν τεράστιο έμψυχο επιστημονικό δυναμικό, που δραστηριοποιείται, διακρίνεται και ξεχωρίζει επαγγελματικά σε όλο τον  κόσμο.

Συγχαίρω ολόψυχα τη Μαριάννα και της εύχομαι να έχει πάντα επιτυχίες στην ζωή της, σε ό,τι κι αν κάνει.

Είναι τιμή για την ίδια η ανανέωση της θητείας της ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φοιτητών Διαιτολογίας, για τα επόμενα δύο χρόνια και φυσικά το γεγονός αυτό τιμά και τα Μέγαρα και το Δήμο Μεγαρέων. Εύγε!»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button