Επίσκεψη Μπούρα στα σημεία πυρκαγιάς – Επαφές με αρμοδίους

Δελτίο τύπου του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας και επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ήταν σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους φορείς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον δήμαρχο Μεγαρέων και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, ο κ. Μπούρας βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να συνδράμει, στο επίπεδο που του αναλογεί, στις συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων φορέων και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη.

Παρακολούθησε από κοντά μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο την κατάσταση που επικρατεί, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία από το σημείο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά.

Επισκέφτηκε ακόμα από κοντά και σε απόσταση ασφαλείας τους οικισμούς Αλεποχωρίου, Πευκενέα, Χάνι, Παρασκευά, Μάζι κ.α. καθώς και τα δύο μοναστήρια της περιοχής που απειλήθηκαν, τον Άγιο Ιωάννη τον Μακρινό και την Αγία Παρασκευή, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλο έκαναν επιτόπου τις σχετικές παρεμβάσεις προς τη ΔΕΔΔΗΕ και την COSMOTE, ώστε να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα δίκτυά τους, για να μπορέσουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να έχουν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο.

Ο κ. Μπούρας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, του Δήμου και των κατοίκων, ώστε να αποκατασταθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες οι συνέπειες που επέφερε η μεγάλη αυτή φυσική καταστροφή.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button